Raed Arafat dă sfaturi celor care își confecționează măști de protecție

477
Raed Arafat dă sfaturi celor care își confecționează măști de protecție - ddd-1586105058.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, le transmite celor care își confecționează acasă măști de protecție că trebuie să le spele și să le calce zilnic, pentru a le dezinfecta, potrivit Agerpres.

"Este cunoscut faptul că nu prea găsim măști simple în piață și faptul că în cazul în care găsim prețurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (...) Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții... puteți improviza! Totodată, dacă faceți acest lucru și vă confecționați o mască acasă, nu uitați să o spălați zilnic când vă întoarceți acasă și să o călcați", a scris Arafat duminică, pe Facebook.

El a reamintit că, inițial, "ideea generală pe plan mondial" a fost că masca nu este necesară decât în cazul persoanelor cu simptome, asta și din cauza penuriei de măști, prioritară fiind aprovizionarea personalului medical.

"Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii (...) oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. (...) Va dura până ne vom obișnui cu această practică, dar din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta", se mai menționează în postare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7019 secunde