Raed Arafat: Nu ne întoarcem la stare de normalitate acum

138
Raed Arafat: Nu ne întoarcem la stare de normalitate acum - 1-1592320208.jpg
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat marți, după ședința de guvern, că s-a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu 17 iunie, însă au fost aduse unele modificări, în special în ceea ce privește procedura de achiziții. Achizițiile din domeniul medical nu se vor mai face direct, ci se revine la procedura legală de dinainte de starea de urgență.


Aceasta era una dintre cerințele PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, conform Digi24.


Raed Arafat a explicat de ce Comitetul Național pentru Starea de Urgență a considerat necesară prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile și care sunt regulile care rămân în vigoare:


"După o analiză foarte amănunțită a situației actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuși există semne că situația poate oricând să deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau să avem o situția mai grea în următoarea perioadă dacă nu respectăm măsurile compensatorii care au fost deja menționate și anume purtatul măștii, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise, purtatul măști în transportul în comun", a declarat Arafat.


Pe de altă parte, șeful DSU admite că există o creștere a cazurilor în ultimele două săptămâni, în special la Terapie Intensivă, în perioada de la ultima relaxare.


"Există o creștere față de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienților în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituții medicale care necesită detașare de personal, care necesită mișcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităților sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav și internat în spitale", a spus Arafat.


Întrebat de ce este nevoie, totuși, de prelungirea stării de alertă, Raed Arafat a explicat: "În primul rând, pentru o coordonare unică națională - să punem păstra centrul național de coordonare. Nu ne întoarcem la stare de normalitate acum. De aici este necesară prelungirea stării de alertă - pentru a lua decizii rapid, pentru a putea face cheltuielile pentru aceste centre, pentru a lua rapid decizia carantinării unor zone sau locații, distribuire de materiale și echipamente, detașare de personal. Este necesară prelungirea pentru a putea gestiona situația mult mai eficient".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7395 secunde