Raed Arafat: Nu putem relaxa totul deodată!

188
Raed Arafat: Nu putem relaxa totul deodată! - 1-1592328327.jpg

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți, că Guvernul nu poate relaxa "totul deodată", pentru că aceasta ar însemna "un număr mult mai mare de oameni expuși unui risc".


"Noi am zis un lucru și vreau să-l subliniez - nu putem relaxa totul deodată, lăsând la o parte dezbaterile, pentru că toată lumea dorește totul să fie relaxat. Este imposibil acest lucru, pentru că asta înseamnă să vii să spui că, gata, ne întoarcem la normalitate, ca înaintea virusului. Haideți să vedem și alte țări și țări care au avut probleme mari, dacă ele au luat astfel de măsuri, toată lumea ia măsurile treptat și iau măsurile cu perioada de observare de 14 zile. Unii au început mai devreme decât noi, alții încă nu au început tot ce am început noi", a explicat Arafat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, întrebat despre faptul că nu s-a luat decizia de a se redeschide teatrele și restaurantele.


El a adăugat că relaxarea măsurilor impuse din cauza epidemiei de COVID-19 trebuie făcută treptat, conform Agerpres.


"Poate că e logic să spui: de ce nu asta, de ce nu asta, dacă începe acolo, de ce nu poate să înceapă și dincolo. Pentru că asta înseamnă un număr mult mai mare de oameni expuși unui risc, pentru că nimeni nu poate garanta un risc zero la oricare din măsurile de relaxare pe care noi le dăm. Risc zero nu există, așa că e normal să le facem treptat, ce nu se relaxează acum se relaxează în următoarea perioadă", a susținut șeful DSU.


Potrivit acestuia, mesajul către populație este că, dacă se respectă măsurile de distanțare și "de compensare" - mască, igienă, șansa de a se relaxa lucrurile care sunt restricționate este "mult mai mare".


"Dacă nu se respectă și dacă cădem victime la dezinformările care pun sub semnul întrebării existența bolii, existența virusului și începem să spunem că nu există nimic și nu respectăm nimic, riscul e să ne trezim că avem probleme mult mai serioase cu care trebuie să ne confruntăm și să luăm măsuri, din nou, pentru limitarea răspândirii virusului. Exemple, pe plan mondial, există destule", a indicat Raed Arafat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2648 secunde