Raluca Turcan: România sărăciei nu e legată doar de asistența socială

183
Raluca Turcan: România sărăciei nu e legată doar de asistența socială - id126151inquamphotosoctavganea-1615362014.jpg
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în sectorul privat există 1,4 milioane de angajați plătiți cu salariul minim care trăiesc în condiții aproape identice ca persoane ce sunt “dependente de ajutorul social”.


“România sărăciei nu e legată doar de asistența socială. Este legată și de cei care sunt plătiți cu salariul minim. Avem în sistemul public aproximativ 80.000 de persoane. Hai să spunem că în sistemul public multe sporuri – şi de aceea eu nu sunt atât de radicală pe subiectul sporurilor - s-au creat unele sporuri ca artificii pentru a le mai suplimenta veniturile, dar, pe fond, avem 80.000 în sistemul public plătiţi cu salariul minim. Însă mult mai dramatică este situaţia în sectorul privat. În sectorul privat avem 1.400.000 de oameni declaraţi cu salariul minim. Acei oameni trăiesc în situaţii aproape identice cu unii care sunt dependenţi de ajutorul social. Acolo avem obligaţia să creştem ocuparea, să venim cu măsuri active, să sprijinim mediul economic, să-i îndemnăm să intre în piaţa muncii, să ceară locuri de muncă din ce în ce mai bine pregătite.


Intenționăm să facem cursuri de calificare și acestea să fie standardizate și adaptate cerințelor angajatorilor. ANOFM-urile noastre și AJOFM-urile în teritoriu trebuie să fie principalele instituții care radiografiază necesitatea de locuri de muncă de la angajatori. În momentul în care au făcut radiografia locurilor de muncă, acestea se duc pe partea de formare și calificare, se standardizează și căutăm acei oameni. Intenționăm, în baza acestor anchete pe care le-am desfășurat, să-i punem în legătură pe cei care i-am identificat cu cei care formează forță de muncă, astfel încât să poată fi angajați”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la B1Tv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7416 secunde