Rata șomajului va începe să scadă abia în a doua jumătate a anului

333

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Mihai Șeitan, a declarat că se așteaptă ca rata șomajului să mai crească în următoarele luni, urmând să ajungă la un maximum în lunile mai și iunie.
"Preconizăm o creștere economică între 1 și 1,3%, până la sfârșitul anului, creșterea este mică, e adevărat, nu se va vedea în buzunarul omului. Pentru o creștere economică substanțială, va trebui să atragem investitorii de stat care au rol dublu, să atragă forță de muncă și, totodată, să atragă investițiile private, nu numai din România, ci și din mediul extern", a declarat ministrul Mihai Șeitan.
Acesta consideră că reducerea șomajului nu va fi imediată, ci în timp. Abia în a doua jumătate a anului va începe să scadă, preconizându-se ca în luna decembrie să se ajungă la un număr de șomeri apropiat de cel al anului trecut. "Este drept, rata șomajului nu va scădea la 4%, dar ne aflăm într-o situație relativ bună, media pe țară fiind de 10,2%. Dacă șomajul la sfârșitul anului va fi mai redus ca în mijlocul anului, înseamnă că e bine și ne aflăm pe drumul cel bun", a mai precizat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Martie 2010
Stire din Social : Și noi putem face sport!
Pagina a fost generata in 1.5392 secunde