RATC nu mai are bani de motorină. Autobuzele ar putea fi trase pe dreapta

763

Articole de la același autor

Conducerea Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Con-stanța susține că situația financiară a instituției este foarte gravă, existând riscul ca de săptămâna viitoare să fie sistat transportul public. "Pe 30 noiembrie, Fiscul ne-a blocat conturile pentru o datorie de 1,5 milioane de lei. Este vorba de restanțe la TVA, sănătate, șomaj, pensii, pentru lunile august - octombrie. Noi avem să dăm statului 1,5 milioane de lei, iar Casa de Pensii are să ne dea nouă 6,5 milioane de lei. Dacă ne dau banii, plătim datoriile. Dacă nu, oprim transportul în comun pentru că nu mai avem bani să achiziționăm combustibil", ne-a declarat Dumitru Coiciu, director RATC. Combustibilul existent pe stoc este suficient până miercuri sau joi, a adăugat directorul.
Dumitru Coiciu a subliniat că RATC a câștigat, în primă instanță, procesul intentat Casei de Pensii, pentru sumele restante, aferente gratuităților oferite beneficiarilor Legii 118/1990 și Legii 189/2000, pentru 2009.
La rândul lor, reprezentanții Casei de Pensii susțin că încă mai așteaptă hotărârea dată de instanța de jude-cată. "Trebuie mai întâi să primim hotărârea instanței, să vedem ce scrie în motivare. Apoi urmează să stabilim cum vom proceda", ne-a declarat Cristina Samoilă, directorul Casei de Pensii, referindu-se la faptul că nu au fost epuizate căile de atac în justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.7824 secunde