RATC nu va adopta noua formă de control implementată la București

1387
5
RATC nu va adopta noua formă de control implementată la București - autobuzcontroloriratc-1350348012.jpg

Articole de la același autor

Sistemul controlorilor care stau la urcarea în autobuze, în București, nu are șanse să ajungă și la Constanța. Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța nu a luat încă în calcul implementarea acestui tip de verificare a legitimațiilor de călătorie, dar este puțin probabil să fie introdus pe traseele sale.

Problema călătorilor frauduloși este binecunoscută. Unii preferă să se riște și se urcă în autobuz fără bilet, alții merg la intimidare, dar toți sfârșesc cu un proces verbal și o amendă usturătoare. "Deocamdată nu s-a discutat introducerea unui sistem nou. Noi avem echipele noastre de control care verifică tot timpul zilei călătorii de pe toate liniile de autobuz. Sunt peste 50 de echipe, iar la fiecare capăt de linie sunt echipaje de jandarmi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cornel Marin, șeful Corpului de Control din cadrul RATC Constanța.

Abonamentele de o zi se vând bine

Nici directorul Regiei nu vede prezența controlorilor la urcarea în autobuze ca o soluție. "Nu am studiat cu atenție cum funcționează sistemul, dar este vorba de mobilizarea multor oameni. În România, însă, nu cred că, la ora actuală, călătorii se urcă numai pe la ușa din față. Și asta ar însemna prelungirea foarte mult a timpului de îmbar-care", a precizat Dumitru Coiciu, directorul regiei constănțene.

Potrivit acestuia, o mare parte din călătorii din municipiu circulă cu abonamente de o zi. "Pe mulți nu îi vedem cum compostează, dar ei au abonamente de o zi. În prezent se vând aproximativ 15.000 – 16.000 de astfel de abonamente de o zi", ne-a mai spus șeful RATC.



Elevii, obligați să circule cu bilet


De când a început școala, au fost intensificate controalele pe liniile de transport în comun. "Pentru a preîntâmpina eventualele amenzi, elevii ar trebui să circule numai cu documente de transport valabile", a întărit Dumitru Coiciu.



Comentează știrea

gicu
16 octombrie 2012
Idee

Locuiesc in Madrid..si aici si in toata Spania nu exista controlori...lumea se urca pe la usa din fata unde e soferul sa vada ca ai bilet...si apoi se coboara pe la usile din spate...si la stationare nu se pierde timp deloc totul merge..uns..in spate se coboara..nimeni nu urca pe acolo..Inerzis..doar prin fata..si totul functioneaza...brici

adevar graieste
16 octombrie 2012
reguli doar pentru cei corecti

am fost ,nevoit sa merg o perioada cu ratc-ul si m-a indignat vehementa taxatoarelor de a ataca verbal pe cai care au gresit si nu au imprimat corect biletul si lasitatea lor atunci cand e vorba de tigani,eu am refuzat sa prezint biletul pana nu il legitimeaza si pe tiganul de care tocmai trecuse si pe care s-a facut ca nu il vede,a zis ca e caz social si am intrebat-o unde scrie ca avea lant de aur la gat si un smart galaxy,ce dracu, controalele sunt pentru cei de regula corecti

violeta
16 octombrie 2012
da!

Ma numesc violeta ,locuesc ın turcıa, va urmaresc artıcolele pe ınternet,ın romanıa locuesc ın constanta- eforıe... va pot spune ca transportul un comun este sub orı ce crıtıca acolo, maı ales de cınd au venıt ceı de la metropolıtan. sınt de acord ca la fıecare autobuz sa fıe control... aıcı ın turcıa fıecare sofer are dreptul sa urmareasca cıne taxeaza sau nu, defapt exısta un aparat specıal montat la bordul autobuzuluı,ın dreptul ușei dın fata, urcarea se face numaı prın fata sı cobororea pe celelate usı ,spate.se urca cıvılızat cıte o persoana, taxeaza fıecare,sı totul e sub control.nu se maı folosesc bılete,exısta un sıstem al transportuluı ın comun cu cart,care se ıncarca la gıșee specıale,cu ce valoare vreı,aparatul unde aı taxat ia suma care e pentru un transport.carturıle se vınd tot de ceı de la transport ın comun... :).. scuze! dar poate va fı de folos!

alex
17 octombrie 2012
.

sa se implementeze sistemul din Bucuresti poate cu ocazia asta numai iau soferii bani de la calatori si nici controlorii care umbla pana la ora 23 si te forteaza sa le dai macar jumate din cat e amenda.

Vasile Popandau
19 octombrie 2012
adevar graieste la puterea 2

Controlorii SRLului sunt mai necrutatori(chiar si fata de cei cu parul alb/pensionari) cu romanii mai ceva decat fostii controlori ai ITC.Romii(tzigani?) turci merg cu autobuzele ITC gratis ca fiind un drept al natiei.Iar controlorii le respecta acest ,,drept,,de frica luatului pe cocoasa, in ideia ca romanii sunt ,,minoritari,, in a-si apara drepturile(chiar) cand au (si) dreptate....

Răspuns la: reguli doar pentru cei corecti
Adăugat de : adevar graieste, 16 octombrie 2012
am fost ,nevoit sa merg o perioada cu ratc-ul si m-a indignat vehementa taxatoarelor de a ataca verbal pe cai care au gresit si nu au imprimat corect...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2685 secunde