Record de mame minore în România. Opt din zece mame gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală

180
Record de mame minore în România. Opt din zece mame gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală - mama-1667826334.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de opt din zece mame și gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală, iar petru din zece gravide minore nu accesează alte servicii medicale, cu excepția medicinii de familie, pe durata sarcinii, potrivit datelor unei analize a situației mamelor și gravidelor sub 18 ani din România, realizată de Organizația Salvați Copiii, potrivit Antena3


În anul 2021, potrivit datelor semi-definitive INS, 687 de nașteri au provenit de la mame cu vârsta sub 15 ani; astfel, 45% din nașterile înregistrate în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani din Uniunea Europeană provin din România, țară aflată pe primul loc la acest capitol.


Situaţia mamelor minore din România

 85% dintre mamele și gravidele cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală, majoritatea acestora abandonând școala înainte de sarcină.

 Una din 10 mame sau gravide minore nu a fost niciodată la școală.

 75% dintre gravidele și mamele minore au renunțat la școală în gimnaziu.

 4 din 10 gravide sau mame minore nu accesează alte servicii medicale, cu excepția medicinii de familie, pe durata sarcinii.

 80% dintre gravidele sau mamele sub 18 ani nu au utilizat nicio metodă contraceptivă deoarece nu au avut informații despre utilizarea acestora.

 75% dintre mamele sau gravidele minore au rude sau cunoștințe care au născut la o vârstă sub 18 ani.

 32% dintre acestea afirmă că mama lor era minoră când le-a născut.

 2 din 10 mame minore au mai mult de un copil.

 Vârsta medie a tatălui copiilor mamelor minore este de 21 de ani la nivel de întreg eșantion, respectiv 22 de ani dacă tatăl este major.

 Venitul mediu al familiilor mamelor minore este de 1.160 lei, aproximativ 50% dintre familiile mamelor minore având un venit sub 1.000 lei și doar 12% peste 2.000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde