Record la Pilonul II de pensii. Contribuţiile au trecut pragul de un miliard de lei

184
Record la Pilonul II de pensii. Contribuţiile au trecut pragul de un miliard de lei - ztaxmwy3yjvlywq1ndyyyzi1mtywyjvl-1670402606.jpg

Articole recomandate

Contribuţiile la pensia privată Pilon II au trecut pentru prima dată, în octombrie, de pragul de 1 miliard de lei, scrie antena3.ro


Pentru prima dată, în 14 ani de funcţionare a sistemului de pensii private Pilon II, prin care salariaţii contribuie cu o parte din salariul brut, a fost spart trecut pragul de 1 miliard de lei, contribuţiile trimise într-o lună.


În luna octombrie a acestui an, aproximativ 4 milioane de salariaţi români care au contribuit cu 3,75% din venitul brut lunar la cele şapte fonduri de pensii private Pilon II au înregistrat contribuţii de 1 miliard de lei pe care administratorii de pensii le investesc în titluri de stat, obligaţiuni, acţiuni cu scopul obţinerii de randamente.


Aşadar, aceste fonduri au aproximativ 8 milioane de participanţi însă dintre aceştia doar jumătate sunt „activi“, adică figurează cu viramente în luna octombrie.


Diferenţa poate fi explicată prin fluctuaţia locului de muncă, dată atât prin ieşiri sau schimbări ale locului de muncă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.364 secunde