Reguli noi pentru casele de schimb valutar

446
În ciuda tuturor eforturilor autorităților, patronii caselor de schimb valutar găsesc întotdeauna lacune legislative ce le permit să își păcălească legal clienții. Și, pentru că plângerile împotriva acestora nu contenesc să curgă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a modificat, la sfârșitul anului 2009, legea privind activitatea caselor de schimb valutar.
Astfel, Ordinul 632/2009 privind unele măsuri de informare a consumatorilor de către operatorii economici care desfășoară acti-vități de schimb valutar, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 886 / 17.12.2009, intră în vigoare în 30 de zile de la data publicării.
Noul ordin urmărește o mai bună informare a consumatorilor de către operatorii economici care desfășoară activități de schimb valutar prin impunerea unor reguli mult mai stricte în ceea ce privește modul de afișare a cursurilor practicate, atât în interiorul cât și în exteriorul casei de schimb valutar.
Actul legislativ reglementează atât culoarea panoului de afișaj, cât și distanța dintre litere și cifre, grosimea și înălțimea lor și distanța dintre cuvinte. Informațiile privind vânzarea si cumpărarea de valută trebuie să fie indicate în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit.
Dacă operatorul economic percepe comision pentru operațiunile de schimb valutar, cursurile de schimb afișate pe panoul unic de la exteriorul casei de schimb vor include și comisioanele practicate.
Afișarea oricăror altor informații pe suportul unic sau afișarea altor suporturi care fac referire la cursul de schimb este strict interzisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 06 Ianuarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9189 secunde