Reguli stricte pentru mersul la creșă. Părinții, obligați să completeze declarația pe proprie răspundere

260
Reguli stricte pentru mersul la creșă. Părinții, obligați să completeze declarația pe proprie răspundere - fotofondcrese-1593106496.jpg

Articole de la același autor

După mai bine de trei luni de zile, creșele din municipiul Constanța își vor redeschide porțile, luni. Autoritățile locale au decis

să-i reprimească pe cei mici în unitățile de îngrijire, mai ales că mulți dintre ei nu pot fi lăsați în grija bunicilor, în prezent, cea mai expusă categorie la complicațiile date de Covid-19.

Creșele din Constanța sunt pregătite să își reia activitatea. Au fost refăcute traseele, s-a realizat igienizarea și a fost rearanjat mobilierul în săli, astfel încât să poată fi respectată distanța recomandată de Ministerul Sănătății. Astfel, numărul de locuri a fost redus aproape la jumătate. Chiar și în aceste condiții, părinții care vor să își aducă micuții la creșă trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere și să o trimită unității frecventate de copil.

"Toți părinții copiilor care frecventau creșele de stat au fost contactați de reprezentanții unităților și au primit formularele necesare. Aceștia vor trebui să mai depună la dosar și adeverințe de la locurile de muncă, din care să reiasă că au contracte de muncă active, nu suspendate.

La revenirea, la creșă, dacă le-a fost aprobată cererea, părinții vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie. Pentru ca toată activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, au fost luate toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic", precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Fără jucării de acasă!

Înainte de intrarea în creșă, personalul medical al unității va realiza triajul epidemiologic, prin scanarea temperaturii cu un termometru noncontact. Dacă micuțul nu va avea temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, va fi preluat de o persoană desemnată, evitându-se circulația în interior. Copiii vor fi ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde. Sălile de clasă, reamenajate și curățate, vor fi aerisite la fiecare 20 de minute. Pătuțul va fi strict individualizat și va fi folosit întotdeauna de același copil.

"Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă. Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar, cum ar fi haine de schimb și încălțăminte suplimentară. Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucăriile sau alte obiecte care nu sunt necesare.

De asemenea, părinții trebuie să ajute și să supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă", subliniază reprezentantul Primăriei Constanța.

Nu aduceți copiii bolnavi!

Fiecare creșă va avea o încăpere, izolator, pentru izolarea unui copil în eventualitatea în care acesta face febră sau prezintă alte simptome ale unei boli contagioase acute, în timp ce se află în unitate. Izolatorul nu comunică cu restul spațiilor definite și va fi deservit de o persoană adultă, numită anume și instruită pentru supraveghere. De asemenea, întreg personalul creșei va purta mască pe perioada șederii în unitate, iar mănușile de unică folosință sunt obligatorii la schimbarea scutecelor și în timpul efectuării curățeniei.

"Atragem atenția ca părinții să măsoare temperatura copilului înainte de a pleca la creșă, iar dacă acesta prezintă febră, să nu mai fie adus. Nici copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la creșă", încheie purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3872 secunde