Reîncepe programul "Casa Verde"

307

Articole de la același autor

Miercuri, 1 iunie, Administrația Fondului pentru Mediu lansează a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, cunoscut sub numele de "Casa Verde". De la această dată, persoanele fizice care au domiciliul în județul Constanța pot depune dosare de finanțare nerambursabilă la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
Bugetul alocat programului pentru anul 2011 este de 100.000 mii lei, beneficiarilor din județul Constanța revenindu-le suma de 3.298.519 lei. Scopul programului este îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă menajeră.
Pentru instalarea de panouri solare se acordă până la 6.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiționat - 8.000 lei, iar pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de pelete, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi vegetale, agricole, forestiere și silvice - 6.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Mai 2011
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1118 secunde