La ceas aniversar

Relația dintre Facultatea de Medicină și Spitalul Județean trebuie "regândită"

447
Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" a împlinit 21 de ani de existență. Cu această ocazie, reprezentanții instituției de învățământ au organizat o Sesiune de Comunicări Științifice.
La festivitatea de deschidere a sesiunii au fost prezenți profesori, medici și studenți, care au rememorat atât performanțele, cât și neajunsurile cu care s-au confruntat în anii care s-au scurs - nevoia unei săli de studiu mai mari, dotarea bazei clinice etc.
Cât privește planurile de viitor, dr. Vasile Sârbu, prorector al facultății, a subliniat că trebuie să se pună un accent mai mare pe segmentul de cercetare. "Facultatea de Medicină are un moment dificil în a-și proiecta viitorul ca instituție de învățământ. În prezent se remodelează și conceptul de învățământul superior în țara noastră. Universitatea Ovidius va fi o universitate de cercetări avansate și vor fi de-partamente care vor înlocui catedrele actuale. În acest context, îi rog pe colegii mei să înceapă proiectele de cercetare, cât mai repede posibil. Totodată, trebuie regândită și colaborarea cu Spitalului Județean Constanța, în condițiile în care 60% din activitatea cu studenții se desfășoară în spital", a afirmat dr. Vasile Sârbu.
În prezent, în cadrul Facultății de Medicină studiază 2.500 de studenți, dintre care 600 sunt străini. O bună parte dintre ei sunt hotărâți să plece peste hotare după absolvire, ne-a declarat dr. Petru Bordei, decanul facultății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2589 secunde