Restaurantele și autoservirile de pe litoral, luate la puricat de inspectorii sanitar-veterinari

240
1

Articole de la același autor

Aglomerație mare pe litoral, în această perioadă, iar cârciumarii se bucură, în sfârșit, că au restaurantele și terasele pline. În toată această nebunie, mulți patroni de unități de alimentație publică uită de regulile de protecție a siguranței sănătății consuma-torilor.

Așa se face că inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au dat zeci de amenzi în mai puțin de o săptămână. 83 de restaurante, patru pizzerii, 27 de unități fast-food, 11 braserii, 18 autoserviri, 15 baruri, 6 beach-baruri, 4 cantine, 2 pensiuni, 80 magazine alimentare, 10 depozite alimentare, 1 rulotă fast-food, 2 pescării, 1 brutărie, 1 supermarket au fost verificate pe parcursul săptămânii trecute.

231 de agenți economici verificați în șase zile

"În cadrul Comandamentului pentru sezonul estival 2015, medicii veterinari din cadrul DSV Constanța și cei detașați au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare la un număr de 231 de operatori din industria alimentară. Au fost vizate șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia", a declarat dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al DSV Constanța.

Produse neconforme și spații neigienice

Potrivit acestuia, au fost constatate numeroase neconformități cu privire la depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sau neigienizate sanitar-veterinar. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4.450 de kg de carne, peste 630 de kg de lapte și produse lactate, 722 de kg de pește și produse din pește. Valoarea acestora depășește 51.000 de lei. "Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai precizat directorul DSV Constanța.

Comentează știrea

Gina
4 august 2015
si alea de cartier ...

Domnii inspectori ! Luati si magazinele de cartier la puricat, pt. ca seara la ora inchiderii vanzatoarele sunt puse sa spele salamul vechi care are deja iz de ranced si il expun la vanzare a doua zi. Exemplu poarta 6 unul din magazinele marisoare care are filiala si in alta zona a orasului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6593 secunde