Revoltă în restaurante și terase. "Pe litoral, protestăm prin muncă!"

770

Articole de la același autor

Revoltați că restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus le-au distrus afacerile, patronii din industria alimentației publice și industria hotelieră anunță o acțiune de protest fără precedent. Timp de o oră, astăzi, între orele 17.00 și 18.00, aceștia vor avea activitatea suspendată, în încercarea de a trage un semnal de alarmă asupra situației grave în care se află această industrie.

Inițiativa a fost lansată de Organizația Patronală HORA și Federația Industriei Hoteliere din România.

"Având în vedere faptul că industria Horeca din România se confruntă cu o situație de criză fără precedent, ne simțim obligați să luăm o poziție fermă și să organizăm un protest pașnic prin suspendarea activității, acțiune la care vom respecta toate prevederile sanitare în vigoare. La protest, vor participa atât angajații, cât și partenerii industriei.

Recurgem la această soluție deoarece numeroasele apeluri făcute la adresa Guvernului au rămas fără răspuns, iar responsabilitatea pe care o avem față de angajații noștri nu ne poate lăsa nepăsători. Locurile din industria ospitalității salvează vieți!", au anunțat președintele HORA, Daniel Mischie, și președintele FIHR, Călin Ile.

Aceștia îi invită la protest pe toți cei care lucrează în industria ospitalității.

"Miercuri, între orele 17.00 și 18.00, întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și teraselor cu pancarte însoțite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii Covid-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate", au mai spus reprezentanții HORECA.

Nu este o explozie de cazuri la mare

Pe litoral, însă, angajații de pe terase vor protesta doar prin muncă, deoarece, fiind în plin sezon estival, este imposibilă suspendarea activității, chiar și timp de o oră.

"Noi suntem alături de colegii noștri, suntem în Alianța pentru Turism cu ei, dar toți suntem implicați în sezon acum. Este imposibil, de-abia facem față noi la controale și la situația care este, de-abia acum avem și noi turiști. În iunie și iulie, a fost un dezastru, august este singura lună care mai seamănă a sezon și zicem și noi că mai avem o săptămână, după care sigur ne ducem în cap.

Am vorbim cu colegii din Organizația Patronală Mamaia și cu cei din sudul litoralului, dar, în prezent, trebuie să ne ocupăm de oaspeții pe care îi avem. Susținem protestul colegilor noștri, organizațiile noastre sunt membre ale Alianței pentru Turism", a declarat, pentru "Cuget Liber", Anca Nedea, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia.

Potrivit acesteia, hotelierii și proprietarii de unități de alimentație publică de pe litoral sunt extrem de revoltați vizavi de promovarea permanentă a unei imagini deformate a litoralului românesc, despre care foarte mulți spun că ar fi focar de infecție cu noul coronavirus.

"Nu înțelegem pe ce se fondează astfel de afirmații, pentru că nu am văzut o explozie de cazuri nici în Constanța și pe litoral și nici a angajaților de la noi. Dacă într-adevăr colcăia virusul în hoteluri și în locațiile noastre, credeți că angajații noștri și noi, care muncim cot la cot cu ei, scăpam?", a mai spus Anca Nedea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3644 secunde