Rio de Janeiro are tot mai mulți bolnavi de Covid-19

219
Rio de Janeiro are tot mai mulți bolnavi de Covid-19 - spitalcovid19atiterapieintensiva-1630478744.jpg
Cazurile şi spitalizările de COVID-19 continuă să crească în oraşul brazilian Rio de Janeiro, contrar întregului teritoriu al Braziliei, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie şi unde numărul contagierilor şi al deceselor a intrat în curbă descendentă în ultimele săptămâni, relatează EFE, citată de Agerpres.

Alerta privind situaţia gravă de la Rio de Janeiro a fost dată marţi de Fundaţia Oswaldo Cruz (Fiocruz), cel mai mare centru de cercetări în domeniul sanitar din ţară, care a avertizat că şi alte oraşe ale Braziliei riscă să urmeze acest exemplu în cazul în care nu sunt adoptate măsurile de prevenţie necesare.

Fiocruz a atribuit tendinţa de creştere a contagierilor, în al doilea oraş ca mărime al ţării, predominanţei variantei Delta, nerespectării de către populaţie a măsurilor de prevenţie, circulaţiei intense a persoanelor şi reducerii imunităţii vârstnicilor deja vaccinaţi.

Potrivit Secretariatului regional al Sănătăţii, cazurile de infectare cu varianta Delta reprezintă 96 % din totalul contagierilor în municipiul Rio de Janeiro. Această variantă a coronavirusului, originară din India, a fost detectată prima oară în iunie la Rio de Janeiro şi în mai puţin de trei luni este deja dominantă în acest municipiu.

Brazilia este a doua ţară ca număr de decese asociate COVID-19 după SUA, cu 580.000 de morţi şi a treia ca număr de contagieri după Statele Unite şi India, cu 20,8 milioane de cazuri în total. Însă cifrele sunt în descreştere de mai multe săptămâni, iar marţi media deceselor de COVID-19 a scăzut la 667 într-o zi, cea mai mică din acest an, iar media contagierilor la 23.143 de cazuri în 24 de ore, cea mai scăzută de la sfârşitul anului 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3562 secunde