România testează avioane care aduc ploaia. Dacă dau rezultate, autoritățile de la noi vor cumpăra opt aparate

243
România testează avioane care aduc ploaia. Dacă dau rezultate, autoritățile de la noi vor cumpăra opt aparate - odamad00ndamagfzad0ymtq1nzuxmjg5-1651040725.jpg
Avioanele care aduc ploaia sunt testate în aceste zile în mai multe județe din Moldova. E un proiect pilot, care s-ar putea încheia cu o achiziție de multe milioane de euro și care ar oferi o soluție la secetă.


Daniel Florea, director operator Centru Antigrindină: Suntem în interiorul avionului King Air C90, care va efectua misiuni de stimularea precipitațiilor. Avionul are toate dotările necesare pentru a putea efectua aceste misiuni. Aici avem sistemele de comandă pentru torțele de pe aripi.

Specialiștii de la Centrul Antigrindină din Dancu pun în practică un proiect pilot de creștere a nivelului de precipitații, în caz de secetă. Se folosesc cartușe și torțe încărcate cu iodură de argint și cloruri de calciu și natriu.

Daniel Florea director operator Centru Antigrindină: În momentul în care avionul ajunge la înălțimea de zbor necesară, acestea se aprind și disperseaza fumul cu agent de însămânțare. Citeşte mai departe...




foto: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5351 secunde