Românii au cea mai mare încredere în instituția pompierilor

89
Românii au cea mai mare încredere în instituția pompierilor - increderea-in-institutii-1695817888.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea românilor sunt de părere că lucrurile în țara noastră se îndreaptă mai mult într-o direcţie greşită. Este concluzia pe care o evidențiază un sondaj al Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS).

Analiza CURS arată că 69% dintre respondenţi consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 22% cred contrariul. În schimb, 9% nu ştiu sau nu au răspuns. De asemenea, 41% dintre românii întrebați opinează că peste un an de zile situaţia lor va fi mai rea, 38%, că va fi la fel, 18%, că o să fie mai bine, iar 3% nu ştiu sau nu au răspuns.

Sondajul mai relevă faptul că principalele probleme cu care se confruntă românii le reprezintă: inflaţia, preţurile - 19%, veniturile mici (pensii, salarii), nivelul de trai - 17%, corupţia, hoţia - 16%, locurile de muncă - 8%, economia și criza economică – 7%.

În ceea ce priveşte încrederea pe care românii o au în instituţii, pe primul loc se situează pompierii. 73% dintre respondenți au multă şi foarte multă încredere în acest sector. 21%, în schimb, au puţină şi foarte puţină încredere, iar 6% nu ştiu sau nu au răspuns. Pompierii sunt urmați de armată, în care 68% au multă şi foarte multă încredere. Pe de altă parte, 31% au puţină şi foarte puţină încredere în armată. Însă 1% nu ştiu sau nici nu au un răspuns. Iar instituția bisericii se află pe al treilea loc. 63% au multă şi foarte multă încredere, 35% puţină şi foarte puţină încredere, iar 2% nu ştiu sau nici nu au un răspuns.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Septembrie 2023
Stire din Social : Se reintroduce devierea traseului pe linia 3
Pagina a fost generata in 1.9568 secunde