Românii care nu își pot plăti ratele la bancă nu mai pot fi hărțuiți de recuperatorii de creanțe

332
Românii care nu își pot plăti ratele la bancă nu mai pot fi hărțuiți de recuperatorii de creanțe - recuperatori-credite-1709213282.jpg

Articole de la același autor

Românii care nu pot să-și plătească ratele la timp nu vor mai putea fi hărțuiți de firmele de recuperare care cumpără creditele cu restanțe şi cer dobânzi uriașe.


Românii nu vor mai putea fi hârțuiți de reprezentanții instituțiilor financiare nebancare, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care reglementează relația dintre cei care cumpără creanțe de la bănci și debitori.


Dacă până acum firmele de recuperare puteau trece destul de ușor la executarea silită a debitorului și puteau apela la metode precum hărțuirea, cum se plâng unii dintre clienți, acum riscă controale și amenzi usturătoare.


Administratorii de credite cumpărate de la bănci sau alte entități, cunoscuți pentru români sub titulatura de firme de recuperare, vor avea obligații mult mai stricte în relația cu debitorii.


Mai mult, pentru prima dată, ei vor trebui să fie autorizați de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.
Este vorba despre o directivă europeană pe care România o implementează oricum cu întârziere.


Potrivit datelor BNR, anul trecut, rata creditelor neperformante - adică cele cu întârzieri mai mari de 90 de zile, se apropia de 3% în sistemul bancar.


Numărul debitorilor cu restanțe depășea 234.000 în cazul băncilor și aproximativ 30.000 în cazul IFN.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde