Românii își anulează vacanțele în Turcia! Tour-operatorii spun că nu este pericol

570
1
Românii își anulează vacanțele în Turcia! Tour-operatorii spun că nu este pericol - vacantaantalya-1468760583.jpg
Tensiunile politice din Turcia i-au determinat pe mulți români să-și anuleze vacanțele prearanjate în diferite zone ale țării. Agenții de turism susțin însă că nu sunt probleme și că oamenii ar trebui să-și vadă în continuare de vacanță.

Un grup de lucru înființat la nivelul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) ține permanent legătura cu Ministerul Afacerilor Externe despre evoluția situației din Turcia. Tour-operatorii români care operează chartere în destinațiile turistice din Turcia sunt informați permanent și de partenerii locali despre situația din Antalya, Bodrum și Kușadasî.

"Antalya este o zonă turistică la mare distanță de Istanbul și Ankara, turiștii care ajung acolo sunt feriți de criza politică. Ținem cont de informările Afacerilor Externe și ne înștiințăm permanent, la rândul nostru, turiștii. Încă de la primele ore ale dimineții, când au plecat primele chartere spre Antalya, tour-operatorii români au fost prezenți să informeze despre faptul că vacanțele lor în resorturi din Antalya nu vor fi perturbate de ce se întâmplă în alte zone ale țării", a declarat Alin Burcea, președintele ANAT.

Potrivit acestuia, din informațiile deținute până în acest moment, nu se justifică anularea niciunui zbor charter. Dacă situația o va impune, tour-operatorii români vor lua măsuri în consecință.

Cu cele șapte zboruri charter programate pentru sâmbătă, 16 iulie, au ajuns în Antalya peste o mie de turiști, procentajul celor care au renunțat la vacanță în ultimul moment fiind de până la 15 la sută. Tour-operatorii le oferă acestora, în primul rând, vacanțe alternative, în alte destinații sau perioade.

În funcție de politica fiecăruia, tour-operatorii ar putea și să îi despăgubească pe turiștii care renunță la vacanță în Antalya.

"Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor noștri preocupați de eventualele riscuri ale sejurului. Legea spune că ei își pot primi banii înapoi în cazul declarării unei situații de forță majoră. Nu este vorba despre așa ceva în Turcia sau în Antalya, în acest moment", precizează președintele ANAT.

Peste 90.000 de turiști români au cumpărat, în acest an, vacanțe în Antalya, un număr similar anului trecut. 

Comentează știrea

Vasile
22 iulie 2016
.. Turcia ?

Trebuie sa fii masochist sa bagi bani in inchisorea lui Erdogan.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9772 secunde