Românii stabiliți în Spania vor putea avea cetățenie dublă

493
Românii stabiliți în Spania vor putea avea cetățenie dublă - cetatenie-1704461304.jpg

Articole de la același autor

Românii emigrați în Spania care fac solicitare pentru a primi cetățenie spaniolă o vor putea păstra și pe cea română. Este concluzia unui acord bilateral care va fi semnat între guvernele român și spaniol, potrivit surselor oficiale. Textul acordului a fost finalizat și agreat de cele două părți.

în momentul de față, legislația spaniolă nu permite în prezent ca românii care s-au stabilit în Spania să dețină dubla cetățenie, română și spaniolă. Iar în prezent, Europa, Spania nu are astfel de acorduri decât cu Franța și Portugalia.

„Am hotărât să creăm un grup de lucru care va analiza posibilitatea de a ajunge să aibă cetățenie spaniolă, fără să fie nevoiți să renunțe la cetățenia română. Atunci când se va întâmpla acest lucru, și sigur se va întâmpla, România va fi a treia țară din Europa cu care avem acest tip de alianță și acest tip de recunoaștere. Cred că este foarte important să lăsăm ministerele să lucreze în această direcție. Se va forma un grup de lucru cu ministerele de Externe și Afaceri Interne și, după aceea, vom dezvolta această idee”, declara, în noiembrie 2022, premierul spaniol Pedro Sánchez, cu prilejul vizitei fostului premier Nicolae Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3729 secunde