Încă o poluare cu hidrocarburi în Km 5

Romii din Km. 5 au "curățat" stația de epurare RAJA de motorina scursă

487
Romii din Km. 5 au
În cursul dimineții de vineri, 5 noiembrie, în jurul orei 7,00, angajații S.C. RAJA S.A. de la stația de epurare Constanța Sud din Km. 5 au constatat la nivelul stației o poluare cu hidrocarburi. Bazinul în care se deversa produsul petrolier a fost izolat prin manevre de vane, pentru a nu exista riscul poluării întregii stații cu hidrocarburi. Din primele analize efectuate s-a stabilit că este vorba de o cantitate apreciabilă de motorină, ce se scurgea prin sistemul pluvial de canalizare din Km. 5. Reprezentanții Secției Canal au început imediat verificarea rețelei din zonă și au stabilit că hidrocarburile proveneau de la o conductă Oil Terminal de transport motorină, de pe strada Amurgului. La fața locului a fost descoperită o instalație artizanală de furat combustibil montată prin sistemul de canalizare ce trece prin apropierea conductei de transport motorină. În zonă, s-au deplasat mai multe echipe de intervenție de la Oil Terminal și Poliție, care au început verificările. Prima măsură luată a fost decopertarea conductei de transport combustibil și anularea instalației artizanale.
La nivelul stației de epurare Constanța Sud, după ce s-au luat măsurile de izolare a poluării, s-a intervenit cu vidanje și material absorbant puse la dispoziție de Oil Terminal.
"În timpul efectuării acțiunilor de depoluare specifice, stația de epurare a fost luată cu asalt, la propriu, de peste o sută de țigani înarmați cu bidoane, găleți, pet-uri și chiar butoaie din plastic. Aceștia au sărit gardul de beton al stației, gard ce are o înălțime de aproximativ doi metri, și aproape că au sărit în bazinul ce acumulase hidrocarburile, existând riscul major ca în orice moment unul dintre ei să se înece. În ciuda eforturilor angajaților stației, aceștia nu au putut fi opriți, motiv pentru care s-a apelat la ajutorul Poliției, care a trimis la fața locului mai multe echipaje. În urma intervenției lucrătorilor de Poliție, s-a reușit alungarea țiganilor din stația de epurare, care au lăsat în urma lor sute de recipiente din plastic, unele chiar pline cu motorină", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.
Acțiunile de depoluare de la nivelul stației vor continua, urmând ca în perioada imediat următoare să se stabilească cu exactitate cantitatea de produs petrolier scursă. Respectând principiul european "Poluatorul Plătește", toate acțiunile specifice de depoluare vor fi suportate financiar de către firma Oil Terminal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Social : Mazăre sub ape, Constanța sub gunoaie
Pagina a fost generata in 1.6253 secunde