S-A INTERVENIT CU MASCAȚII! Tone de carne expirată, inclusiv în depozite subterane, la un restaurant din Costinești

3157

Articole de la același autor

Nereguli grave depistate pe litoral, în acest weekend. La solicitarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), mascaţii au descins în numeroase localuri din stațiunea Costinești. În localurile respective au fost descoperite o serie de nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente care aveau termenul de valabilitate depăşit de aproximativ 2-3 ani. Potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, inspectorii ANPC au apelat la ajutorul mascaţilor pentru a reuşi să pătrundă în interiorul unităţilor vizate, după ce, inițial, uşile au fost încuiate de angajaţi. În principiu, acțiunea de control a vizat un singur operator economic, dar care are 14 puncte de lucru în Costinești. „A fost o acțiune de control începută la ora 3:00 după-amiaza, care s-a încheiat duminică, la 7.00 dimineața. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru. Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult înafara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor”, a precizat președintele ANPC.

La faţa locului, au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, în care s-au găsit tone de carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală. Constantinescu a adăugat că inspectorii ANPC au descoperit cantităţi uriaşe de carne de mici, care erau comercializate, deşi expiraseră, iar condimentele aveau 3-4 ani vechime. Totodată, sute de borcane de murături erau expirate, și ele, din 2020, la fel ca alte câteva sute de plicuri şi tot felul de sticluțe expirate din 2019.

La aceste controale au luat parte poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Aceștia au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii amintite, care a avut loc la respectiva societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate, în total, șase camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste șase tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat de multă vreme. La final, cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, după control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8186 secunde