S-a produs CEL MAI PUTERNIC CUTREMUR DIN 2013, în România. Iată ce spun specialiștii

172
S-a produs CEL MAI PUTERNIC CUTREMUR DIN 2013, în România. Iată ce spun specialiștii - cutremurseismvranceacugetliber13-1376317666.jpg

Articole recomandate

Duminică s-a produs, în zona Vrancea, cel mai puternic cutremur de anul acesta. Directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu anunța în luna ianuarie că anul 2013 va avea o activitate seismică intensă. Pe de altă parte, cercetătorul care a prezis cutremurul din `77 susține că anul acesta România va fi lovită de un cutremur puternic, ipoteză susținută și de directorul științific al institutului Național de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, scrie realitatea.net.




Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la 16.31, în zona Vrancea, la adâncimea de 88 de kilometri. Este cel mai puternic cutremur de anul acesta din zona Vrancea.


"Se încadreaza in activitatea normala a Vrancei, intensitatea in zona epicentrala a fost de trei grade, iar din ce stim noi s-a simtit pe o arie restransa, pe scarile superioare ale blocurilor. Putem sa ne asteptam la cutremure de aceeasi marime sau mai mică. În Vrancea se produc circa 15 cutremure pe luna de la 1 grad la peste 4 grade", a declarat directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu pe REALITATEA TV.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 August 2013
Stire din Social : Cutremur după cutremur în Marea Neagră
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic în Grecia
Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic în Noua Zeelandă
Pagina a fost generata in 0.272 secunde