Să stingem luminile: este ora Pământului!

303
Să stingem luminile:  este ora Pământului! - earthhourgraphic-1332096001.jpg
31 martie 2012 marchează o nouă ediție a Orei Pământului. Timp de oră, de la 20.30 la 21.30, toți cei care ținem la resursele planetei și la sănătatea ei suntem invitați să stingem luminile care nu sunt strict necesare și să deconectăm echipamentele electronice aflate în stand-by.

O inițiativă pornită în urmă cu câțiva ani, Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ. Și pentru a o arăta, stinge lumina și stă pe întuneric. Plecată din îndepărtata Australie, mișcarea este un protest împotriva poluării și dezvoltării, iar în 2011 a reunit aproape 1,5 miliarde de oameni din 128 de țări.

În România, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituții au participat la campanie, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond. Ediția de anul acesta ne împinge însă la pasul următor, o schimbare profundă și reală, mai mult decât un semnal de alarmă. Este momentul să trecem la o modificare pozitivă și profundă a modului nostru de a relaționa cu mediul, ce va deveni adevărată numai atunci când toți oamenii vor adopta alte modele de gândire și comportament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 19 Martie 2012
Stire din Social : Atenție,  se oprește apa!
Pagina a fost generata in 1.5913 secunde