Sezonul estival 2017 se deschide oficial

Să vină turiștii! Litoralul, pregătit pentru minivacanța de 1 Mai

358
3
Să vină turiștii! Litoralul, pregătit pentru minivacanța de 1 Mai - 1mai-1492791566.jpg

Articole de la același autor

În mai puțin de o săptămână, litoralul se va umple de turiști dornici de distracție, aer curat, soare și mare. Și, cu puțin noroc din partea vremii, se pare că vor avea de toate. 


Hotelierii au terminat curățenia, au primenit camerele, cârciumarii și-au făcut aprovizionarea și cu toții așteaptă puhoiul de turiști ce se anunță în minivacanța de 1 Mai, la mare. 


Pentru ca să se asigure că lucrurile vor merge ca unse, că toată lumea se va simți bine, ministrul Turismului a venit pe litoral și i-a convocat pe toți la discuții. Au lipsit însă chiar operatorii economici, probabil mult prea ocupați cu pregătirile pentru sosirea oaspeților. 


"Sunt puțin dezamăgit că agenții economici privați nu au răspuns invitației noastre și au venit în număr atât de redus. Ar trebui să fie o mai bună colaborare între aceștia și instituțiile locale și naționale. Tocmai de aceea am chemat autoritățile, să creăm un dialog, să vedem dacă sunt probleme și cum le putem remedia, astfel încât turiștii să beneficieze de servicii de calitate și de o vacanță reușită", a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului. 


Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că, în perioada imediat următoare, mai multe efective de polițiști și rutieriști vor fi detașate pe litoral și, chiar dacă va fi aglomerație, "avem capacitatea să acoperim și să asigurăm gradul de siguranță atât pentru turiști, cât și pentru restul constănțe-nilor", după cum au declarat ei înșiși. 


ANAF versus agenți economici 


Prezent la discuții, vicepreședintele ANAF, Marin Marius Florea, a confirmat că și comisarii se vor afla pe litoral în minivacanța de 1 Mai, dar nu la distracție, ci în control. 


"Toate verificările pentru combaterea oricăror forme de fraudă fiscală se vor desfășura astfel încât să perturbe cât mai puțin contribuabilii și turiștii", a explicat șeful ANAF. 


Anunțul a creat rumoare în rândul agenților economici prezenți, iar președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, proprietarul Phoenicia Group, a ținut să ia cuvântul și le-a cerul celor de la ANAF să nu mai facă acțiuni de imagine și de hăituire a operatorului economic. 


"ANAF să nu mai facă filme ca la Hollywood, cu zeci de mașini care vin pe autostradă, în coloană, de la București. Aș vrea să fie un dialog din partea ANAF și nu în plin sezon să vină 20 de persoane care să ne dea o amendă de 5.000 de lei. Este o pierdere de timp și pentru ei, și pentru noi. Se duc peste operatorul economic și dacă găsesc angajați la negru îi fac dosar penal, dar noi dacă mergem prin ministere și găsim sute de oameni care dorm pe scaune, cine le face dosare penale? Noi încercăm să scoatem un produs care este impozabil. Noi facem sute de angajări, plătim impozite și pentru clădiri, și pentru salariați. Nu sunt pentru munca la negru, dar noi muncim să facem un produs pentru care plătim impozite uriașe și nu ne permitem să le dăm oamenilor mai mult de 2.000 de lei pe lună. În schimb, la stat, oameni care stau degeaba, nu fac nimic, au 3.000, 4.000 de lei pe lună. Statul are bani să dea astfel de salarii, pentru că ia de la noi, iar noi nu putem să-i dăm mai mult unui om care muncește cu adevărat. A devenit munca la stat un lux", a declarat Mohammad Murad. 


"Ne-am schimbat politica: suntem pe prevenție!" 


În replică, ministrul Turismului i-a asigurat pe agenții economici că nu vor fi vânați de comisarii ANAF. 
"Ne-am schimbat politica: suntem pe prevenție. Cei care se ocupă de controale nu vor veni să «omoare» operatorul economic, ci vom face un plan de măsuri cu un termen rezonabil de a le pune în practică. Dacă nu le va pune în practică, va fi sancționat", a precizat Mircea Titus Dobre. 


40 de subsectoare de plajă vor fi scoase la licitație 


În ce privește pregătirea plajelor, sectoarele contractate au fost deja predate chiriașilor. Pentru restul, în prima parte a lunii mai 2017, va fi organizată licitație publică. Este vorba despre 40 de subsectoare care vor fi scoase pentru închiriere, poziționate între Năvodari și Vama Veche. 


Anunțul privind organizarea licitației publice pentru atribuirea sectoarelor de plaje libere va fi publicat pe site-ul Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, la rubrica "Licitații". 


Comentează știrea

RO-Marlanul
22 aprilie 2017
Hai la plaja!

totul e perfect!Organizam NeverSea.HOTIA,tzepele,toxiinfectiile alimentare,bisnitaria,manelele,porumbul fiert,maimutele,clovnii,tzantarii,cakatul de kaine in parc,aglomeratie,marlanie,ciordeala,iata ingredientele pregatite pentru turistii imprudenti care indraznesc sa vina la baie pe taramul lui Mazare.Ca Faga e asa,la misto,pentru fraieri.cum e grindeanul pentru mustacios.Moldovenii mai au timp sa se razgandeasca,la 3-400 euro te poti relaxa CU ADEVARAT intr-un loc muuuult mai ok si civilizat.da daca vrem sa le facem p..a mare la machidoni si vara asta,veniti la japka in Mamaia.

Turist
22 aprilie 2017
Vacante

Cei care vreti va puteti caza si la bar-hotel neautorizat! cine poate sa verifice atatia escroci constitutionali ?

Turist
22 aprilie 2017
Vacante

Cei care vreti va puteti caza si la bar-hotel neautorizat! cine poate sa verifice atatia escroci constitutionali ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5984 secunde