Sâmbătă, 2 februarie, este Ziua mondială a zonelor umede

359
Sâmbătă, 2 februarie, este Ziua mondială a zonelor umede - pescriacefazonumed-1359720113.jpg
Convenția asupra zonelor umede de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, semnată la Ramsar, Iran, în 1971, a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondială a Zonelor Umede. Prin Legea nr. 5 din 25 ianuarie 1991, România a aderat la Convenția "RAMSAR".


2013 este Anul Internațional al Națiunilor Unite pentru Cooperare în domeniul Apei și este o oportunitate ideală pentru Convenția de la Ramsar să observe legătura între apă și zonele umede: fără zone umede nu va mai fi apă și fără apă nu vor mai exista zone umede.


Tema din acest an reflectă interdependența dintre apă și zonele umede, cât și rolul-cheie pe care acestea îl joacă. Scopul acestei zile, este acela de a-i convinge pe cei care manageriază apa că, zonele umede nu sunt concurenți pentru apă, ci componente esențiale ale infrastructurii de apă, oferind o sursă curată ți un rezervor de apă dulce. Folosirea cu înțelepciune a zonelor umede este o componentă esențială în gestionarea durabilă a apei. 


Pentru a marca acest eveniment, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța a găzduit astăzi o expoziție de desene tematice a copiilor de la Grădinița cu Orar Prelungit nr. 8 din Constanța, precum și o întâlnire cu custozii ANP-urilor din județul Constanța.


În România au fost desemnate 12 zone umede de importanță internațională RAMSAR: Delta Dunării, Balta Mică a Brăilei, Lunca Mureșului, Complexul Piscicol Dumbrăvița, Lacul Techirghiol, Parcul Natural Porțile de Fier, Tinovul Poiana Stampei, Parcul Natural Comana, Bistreț, Iezerul Călărași, Confluenta Olt-Dunăre, Suhaia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3533 secunde