Concurs Sâmbătă celebrăm Ziua de Luptă Împotriva Cancerului

390

Articole de la același autor

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este celebrată, sâmbătă, 4 februarie, peste tot în lume și militează pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva acestei maladii.
Totodată, prin marcarea acestei zi se dorește informarea asupra faptului că afecțiunile maligne reprezintă o problemă de sănătate publică în foarte multe din țările lumii.
Pentru a preveni îmbolnăvirile de cancer, specialiștii Direcției Județene de Sănătate Publică ne sfătuiesc să adoptăm și să menținem un stil de viață sănătos și să încercăm să diagnosticăm din timp orice afecțiune.
Dr. Loti Popescu din cadrul DJSP Constanța spune că un regim alimentar potrivit pentru prevenirea cancerelor înseamnă o mâncare proaspătă, pe cât posibil neprelucrată termic, bogată în fructe și legume, vitamine, minerale, antioxidanți, fără grăsimi "rele", fără coloranți, fără aditivi și fără prăjeli. Este recomandată evitarea sedentarismului, a excesului de alcool și a expunerii necontrolate la radiațiile ultraviolete.
"Diagnosticarea precoce a afecțiunilor cancerigene se poate face prin autoexaminări, testul Babeș-Papanicolau, testul rectal, colonoscopia, irigografia sau prin examinarea formațiunilor apărute la nivelul pielii – pentru depistarea cancerului de piele", spune dr. Loti Popescu. În plus, durata de supraviețuire crește cu cât diagnosticul este pus în faze timpurii de apariție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Social : Medicament împotriva epilepsiei
Pagina a fost generata in 1.5706 secunde