Sanatoriul Techirghiol, asaltat de bolnavi! Tratamente doar pe bază de programare!

2878
Sanatoriul Techirghiol, asaltat de bolnavi! Tratamente doar pe bază de programare! - fondsanatoriu2-1631816665.jpg
La acest moment, sanatoriile balneare sunt încă luate cu asalt, ca dovadă şi numărul mare de pacienţi care li se adresează. Tineri, bătrâni, persoane de toate vârstele se duc la tratament, în toate clinicile de recuperare de pe litoralul românesc, la Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia şi Techirghiol. Cea mai căutată, însă, este, la acest moment, Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol, unde nu mai există nici un loc liber până în luna ianuarie.

Alexandra I., o bătrânică simpatică în vârstă de 83 de ani, cu probleme de spate şi picioare, toate declanşate de povara anilor pe care o poartă în spate a vrut, joi, să îşi facă o programare la Techirghiol, unde ştie că poate face şi bazin, în speranţa că o vor mai lăsa durerile, chiar dacă este conştientă că acest lucru se va întâmpla doar pentru o vreme, dar este bine şi aşa, ne-a mărturisit octogenara. Din păcate, recepţionera sanatoriului i-a transmis rudei care a încercat să o programeze că nu mai există locuri decât pentru luna ianuarie a anului viitor.

Ca urmare, cu durerile la purtător, va trebui să găsească, între timp, o altă soluţie, mai ales că vine şi sezonul rece şi îi va fi mai greu să se deplaseze. Desigur, în această situaţie se află multe persoane, care preferă Techirghiolul, datorită apei sărate a lacului şi nămolului, dar şi a procedurilor specifice.

Cum spuneam, potrivit angajaţilor instituţiei, programări nu se mai fac decât peste aproximativ două luni şi acestea vor fi valabile abia începând cu anul 2022. „Facem toate procedurile, dar nu mai avem locuri disponibile. Cu asigurare sau fără, situaţia este valabilă pentru toată lumea. Vom începe să programăm, din nou, pacienţi, abia din luna noiembrie”, ne-a declarat o angajată a unităţii sanitare.

Vârstnicii, în general, se întreabă dacă vor putea face, chiar şi la iarnă, toate procedurile. Cel puţin acum, oamenii se tratează ca şi înainte de pandemia de Covid-19, cu mici excepţii, însă.

„Fără aerosoli, cu distanţare socială şi cu respectarea normelor epidemiologice. În ceea ce priveşte bazinul, se poate intra în el, dar numai cu distanţare, de patru metri între un pacient şi altul. În plus, avem circuite de dus şi întors şi pe trasee, pentru ca bolnavii să nu interacţioneze unii cu alţii, se fac triaje epidemiologice la toate punctele de intrare, toate pentru prevenirea infectării cu Sars- Cov- 2”, ne-a declarat dr. Mădălina Iliescu.

De precizat că pacienţii se pot trata aici pentru diferite afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale de tip inflamator, sechele posttraumatice, afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7072 secunde