ȘANSĂ LA O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU MII DE ROMÂNI! VOM AVEA O NOUĂ LIMBĂ OFICIALĂ?

386
ȘANSĂ LA O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU MII DE ROMÂNI! VOM AVEA O NOUĂ LIMBĂ OFICIALĂ? - 52491380-1517645967.jpg

Articole recomandate

Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială, conform unui proiect de lege ce va fi depus luna viitoare de către deputatul PNL Adriana Săftoiu.


Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială, ceea ce presupune ca fiecare autoritate publică să asigure un interpret care să ajute persoanele în nevoie să se facă înțelese.


Pentru ca legea să răspundă tuturor nevoilor, parlamentarul a avut mai multe întâlniri cu oamenii care au nevoie de această schimbare. Ultima discuție a fost la Brașov, acolo unde Adriana Săftoiu s-a întâlnit cu persoane surde care consideră proiectul șansa lor la o viață mai bună.

30.000 de români cu deficiențe de auz trăiesc în România într-o totală izolare. Fie că este vorba despre accesul la educație, muncă sau servicii publice, pentru aceste persoane statul pare să pună bariere invizibile de limbaj. Dacă nu sunt însoțite de un aparținător la ghișeele instituțiilor publice, de cele mai multe ori, persoanele surde ajung să renunțe la rezolvarea problemelor, pentru că nu reușesc să se facă înțelese, notează libertatea.ro


Dacă legea va fi votată și limbajul semnelor va fi recunoscut în țara noastră, instituțiile statului vor avea la dispoziție cinci ani pentru ca limbajul mimico-gestual să fie folosit în toate instituțiile statului.

Limbajul semnelor este recunoscut oficial în Belgia, Germania, Noua Zeelandă, Chile și Republica Cehă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Februarie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7567 secunde