Satele din România au semnal slab, foarte slab sau inexistent la internet

267
Satele din România au semnal slab, foarte slab sau inexistent la internet - sateleconexiuneslaba-1603820470.jpg

Articole de la același autor

Un sat din trei din România, adică 31%, are semnal slab, foarte slab sau inexistent la internet, arată un studiu realizat de Fundaţia World Vision România. Astfel, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în prima perioadă a pandemiei, iar explicaţiile sunt multiple: pe lângă imposibilitatea pentru familiile din mediul rural, cu un venit mic, de a asigura un dispozitiv pentru toţi copiii, nici conexiunea la internet nu este printer cele mai bune. 


De asemenea, peste 61% dintre cele 87 de comune din şase judeţe în care activează World Vision România (Iaşi, Vaslui, Dolj, Ialomiţa, Vâlcea şi Cluj) au în componenţă sate cu zone cu semnalul slab sau inexistent. Astfel, din totalul celor 313 de sate în care organizaţia derulează proiecte şi sprijină copii din medii vulnerabile, peste 31% au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent. 


World Vision România a donat, din martie până în prezent, peste 4.000 de tablete cu cartele SIM pentru Internet pentru copiii de la sate, a realizat webinarii pentru profesori pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale, a făcut meditaţii online cu copiii, dar şi consiliere psihologică cu copiii şi adulţii din proiecte. Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9203 secunde