Schimbarea adresei de domiciliu din CI/BI se anunță la SPIT

355
Schimbarea adresei de domiciliu din CI/BI se anunță la SPIT - spit1-1343904170.jpg
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor – persoane fizice că, în termen de 30 de zile de la schimbarea adresei de domiciliu din buletin sau din cartea de identitate, au obligația să depună declarația specială rectificativă și/sau să solicite transferul mijlocului de transport la noua adresă.


În conformitate cu prevederile Codului Fiscal, în cazul deținerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcție de ordinea în care proprietățile au fost dobândite, așa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.


De asemenea, orice persoană care deține mijloace de transport și își schimbă domiciliul are obligația de a solicita transferul mijlocului de transport, în termen de 30 zile inclusiv, de la modificarea survenită.

Nedepunerea sau depunerea peste termen a declarației fiscale privind schimbarea domiciliului, declararea respectiv înstrăinarea bunurilor supuse impozitării se sancționează cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3252 secunde