Se caută soluții pentru stabilizarea falezei din Eforie Sud

432
Directorul Inspectoratului Județean de Construcții Constanța, Christian Gigi Chiru, s-a deplasat din nou, în cursul zilei de ieri, la faleza din Eforie Sud. Acesta s-a întâlnit cu proiectantul lucrărilor de stabilizare și consolidare a malului. Discuțiile au avut în vedere găsirea unor soluții care să stopeze fenomenul de prăbușire a taluzului. Deși în zonă se efectuează lucrări, faleza continuă să se prăbușească, ultima alunecare de pământ având loc chiar la sfârșitul săptămânii trecute.

O altă soluție tehnică
Soluția tehnică inițială, propusă de firma contractată de Admi-nistrația Bazinală Dobrogea Litoral pentru efectuarea lucrărilor, viza în primă fază combaterea umidității din sol. "La început se dorește dirijarea, captarea și evacuarea apei din amplasament spre mare, apoi se vor realiza umpluturi pentru a reface zona, fără a mai avea probleme de stabilitate", a precizat Stelică Hagi, director tehnic în cadrul ABADL, în luna ianuarie, la momentul demarării lucrărilor.
Lucrările, în valoare de peste 700.000 de euro, sunt preconizate să dureze trei-patru luni, estimându-se ca termen de finalizare data de 10-15 iunie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Februarie 2011
Stire din Social : "Trăim cu frica-n sân!"
Pagina a fost generata in 1.6133 secunde