SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CONSTANȚA. Și-au trântit un HOTEL chiar pe proprietatea vecinului!

3547
18

Articole de la același autor

O familie din Constanța se luptă de ani de zile să oprească ridicarea unui hotel pe o bucată din terenul proprietate personală. În ciuda tuturor demersurilor, dar și a hotărârilor judecătorești, vecinii care au încălcat hotarul nu vor nici să dărâme construcția care depășește limita, nici să-i despăgubească pe cei cărora le-au luat pământul. Au tărăgănat procesele ani la rând și consideră că ei sunt, de fapt, o victimă a acestor procese. 


Familia păgubită vrea ori să fie demolată construcția, pentru a-și putea ridica propria casă, ori vecinul să le cumpere tot terenul, la prețul din anul când l-au achiziționat.  "Noi am cumpărat terenul în plin boom imobiliar. Ne doream să ne construim o casă cu unul din copiii noștri. Am făcut proiectul, am luat autorizații, tot ce trebuie și, când să începem construcția am observat că vecinul nostru, care își construia un hotel, a intrat abuziv pe terenul nostru, a scos stâlpii care delimitau proprietatea și a ridicat clădirea. Spatele imobilului, cu balcoanele, casa scării și centralele termice se află pe terenul nostru. Și nu o spunem doar noi, proprietarii, ci și instanța", ne-a povestit Stela Moroșan. După procese și recursuri, Curtea de Apel Constanța a dat în luna octombrie 2012 o hotărâre definitivă și irevocabilă pentru demolarea porțiunii din clădire care intră pe terenul familiei Moroșan. Nici până în ziua de astăzi, această hotărâre nu a fost pusă în aplicare de executorul judecătoresc. 


Nu au sistat lucrările!


"Am sesizat încă de la început că o parte a fundației ajungea pe terenul nostru. Am luat legătura cu vecinul, dar ne-a ignorat. Apoi am sesizat Inspectoratul de Construcții care a și dispus revizuirea bornelor de repere. Nu s-a făcut nici lucrul acesta. Ulterior, am obținut o sentință de sistare a lucrărilor până la soluționarea litigiului. Dar nici aceasta nu a fost respectată. Au continuat construcția și au făcut chiar și niște anexe pe terenul nostru", ne-a explicat și Constantin Moroșan. 


Expertizele efectuate și prezentate în instanță arată clar că ambele expertize, atât cea de specialitate topografie, cât și cea imobiliară, au conclu-zionat că terenul familiei Moroșan este ocupat nu doar de proiecția balcoa-nelor, ci de construcții edificate pe o suprafață de 116,09 metri pătrați. Inițial, apărarea familiei Arău, proprietara Hotelului Austin, a invocat faptul că lățimea străzii DE570, care este în fața imobilului, a fost modifi-cată, printr-un plan urbanistic zonal, de la șapte metri liniari, la patru metri liniari, justificându-se astfel retragerea către terenul familiei Moroșan. Însă această motivație a fost contrazisă de planul parcelar, din care reiese că la data dobândirii proprietăților lățimea acestei străzi era tot de patru metri. Iată ce se menționează în sentința din luna octombrie 2012: "Cât pri-vește reaua credință a pârâților la momentul edificării construcțiilor a căror desființare a solicitat-o, aceasta rezultă din faptul că, încă de la momentul începerii lucrării, au cunoscut sau, cu minime diligențe, ar fi putut cunoaște că edifică pe un teren ce nu le aparține. Relevantă în aprecierea poziției pârâților este și ati-tudinea pe care aceștia au înțeles a o adopta față de sentința civilă din 1 august 2007 pronunțată de Judecătoria Constanța prin care s-a dispus obligarea lor la sistarea lucrărilor de construire (aflate în acel moment la stadiu de fundație) până la solu-ționarea irevocabilă a cauzei pendinte. În disprețul total al hotărârii men-ționate, pârâții au continuat edificarea lucrărilor a căror sistare se dispusese irevocabil încă de la un moment în care acestea se aflau într-un stadiu incipient de execuție. În prezent, imobilul este finalizat, iar pârâții continuă a edifica alte construcții, anexe celei principale, încălcând tot mai mult din proprietatea reclamanților". 


Curtea de Apel a dat apoi sentința definitivă și irevocabilă pentru demolarea construcției care se află pe te-renul familiei Moroșan. "Curtea obligă pârâții să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie terenul în suprafață de 116,09 metri pătrați. Curtea obligă pârâții să demoleze lucrările construire sau care au proiec-ție pe terenul proprietatea reclamanților. În caz de neexecutare a obligației de demolare, autorizează reclamanții să demoleze lucrările pe cheltuiala pârâților", se precizează în decizia civilă.


Se întârzie executarea


Cu toate acestea, terenul nu a fost eliberat nici până în ziua de astăzi. "Din păcate nu s-a rezolvat nimic. Executorul judecătoresc a tot tără-gănat punerea în aplicare a deciziei. Ni s-a spus că acestea sunt proce-durile, dar totuși este vorba de aproa-pe un an de zile. Între timp, am înțeles că vecinii noștri au tot umblat pe la cadastru, vor să scoată alte hârtii. Ne întrebăm dacă nu cumva li se lasă timp să-și pregătească altă documentație", ne-a mai spus Constantin Moroșan. Contactată telefonic, Aurica Stere a refuzat să comenteze situația: "Noi am construit ceva frumos, am creat locuri de muncă, nu e adevărat tot ce se spune. Nu am ce să comentez". 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
citizen
7 noiembrie 2013
si pe latura dinspre str agatului

proprietarii hotelului austin nu au respectat aut de constructie nici pe latura de pe str agatului. Aici aveau retragere gard din axul aleei dar si retragere constructie 3 m de la noul aliniament ceea ce nu au facut! ALO DISCIPLINA IN CONSTRUCTI ! ALO INSP. DE STAT IN CONSTRUCTII ! Tot din strada Agatului au un bransament ilegal de unde sustrag apa!, insp de zona de la raja fiind machidon I ALO RAJA !

x
7 noiembrie 2013
Nesimtire

A construit un hotel ce seamănă cu un bloc, ce e frumos acolo doamnă ? Ar trebui demolati fără discuție la atâtea nereguli și amendați pe măsură, dar de sunt machidoni și e plin de ei în toate instituțiile de stat. Nu am nimic cu machidonii dar sunt unii de o nesimțire crasă.

Jack
7 noiembrie 2013
solutia

Cu atatia functionari cumparati, e imposibil sa-si faca dreptate. Sa vada filmul "Gangster squad" si sa ia aminte...

noni
7 noiembrie 2013
tupeul clasic

Acesta este tupeul clasic al celor care devin din ce in ce mai multi. Exact cum a spus cineva anterior, e un bloc oarecare, w frunos doar ca e al lor si atat. La machedoni, aceasta aroganta este omniprezenta, la Tic Tac este un machedon care a luat 40000 eur din banca, nu i-a platit si tot el se da victima, ca e hartuit. Tupeul face legea, garnisit cu bani si relatii. Ma astept sa ma opreasca cineva pe strada si cu acest tupeu, sa-mi spuna cami-a lasat cu multi ani in urma niste organe in corp si ca acum le vrea inapoi, te astepti la orice. Mult curaj familiei pagubite, sa nu se lase si sa ceara cu acelasi tupeu, o parte din hotelul care este pe proprietatea lor. Nu sa-l darame, sau sa le cedeze tot terenul, sa fie improprietariti. Sa faca un foc mare de tabara, pe terenul lor, sub balcoane, etc... Tulburarea de posesie si a uzufructului nu se mai pedepseste in aceste vremuri ? Ce frumos m-am exprimat, cine m-a criticat ieri, sper sa sesizeze !!!

Cetatzean
7 noiembrie 2013
Tupeu makidonesc

Ce-o fi asa de neintzeles? In imparatzia mazareasca impreuna cu nesimtzirea makidoneasca (a unora,nu e valabil pentru totzi aromanii) iata ce se intampla. Vremea dreptatzii nu-i departe!!! La armeeee!!!!

mielutul
7 noiembrie 2013
idee de rezolvare

dle. morosanu, daca imbecilii aia cu hotelul lor de rahat au inca un comportament comunist, va dau doua sfaturi. 1)face-ti o crescatorie de porci pe terenul dv. sub balcoanele lor. 2) daca nu merge, am in posesie 1kg de TNT, vi-l dau gratis. si varianta unui incendiu accidental este de invizajat. STERE, MACHEDOANCO ,iti doresc sa nu intre nici o pisica in hotelul tau nenorocit.

admirator
7 noiembrie 2013
aici e vorba de o problema

a Parchetului: mutarea semnului de hotar, incalcarea unei proprietati, tulburarea posesiei etc. plus refuzul executorului judecatorresc de a pune in practica o hotarire definitiva si irevocabila. Victimele sa se adreseze si Parchetului, pentru declansarea unor anchete penale in acest caz (cei care au construit si executorul judecatoresc ce nu vrea sa aplice hotarirea judecatoreasca definitiva). Dupa ce s-a dat o hotarire judecatoreasca definitiva, nu mai e cale de atac! Parchetul sa treaca la actiune! Sau Constanta e tara lui Papura Voda, face fiecare ce vrea? Republica Mazare in care functionarii amendeaza oamenii cinstiti si protejeaza hotii si fufele?(Ideea cu porcaria nu e rea; dar mai bine faceti un adapost pentru maidanezi... e la moda, veti fi sprijiniti, pute mai rau si latra zi si noapte!)

constanteanul
7 noiembrie 2013
Nesimtire

nICI NU TREBUIA SA STIM NUMELE CA SA NE DAM SEAMA CA NUMAI UN REPREZENTANT AL ACESTEI SUBSPECII UMANE ESTE PROPRIETARUL HOTELULUI!

FONDURI UE
7 noiembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

cititor
7 noiembrie 2013
in cautarea statului de drept

selectati toate cazurile asemanatoare din ultimi doi ani si scoateti o brosura pt. 2014 , an electoral si

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3331 secunde