Se înverzește Constanța. A început campania de plantări de toamnă

774
6

Articole de la același autor

De câteva zile, marile intersecții din Constanța s-au umplut de flori. Primăria a demarat campania de toamnă de plantări și anunță lucrări însemnate în perioada următoare. Vor fi înlocuiți copacii tăiați în timpul verii sau cei care nu s-au prins toamna trecută  și vor fi aduși arbori ornamentali în parcurile din municipiu.


Lucrătorii de la Spații Verzi au pornit campania de toamnă de înverzire a Constanței. "Deocamdată am pus florile de toamnă și ne pregătim pentru plantările de arbori. Au fost demarate procedurile pentru achiziționarea lor, dar mai durează probabil câteva zile. Am vrea ca să fim gata până la finalul lunii noiembrie", a declarat, pentru "Cuget Liber", șeful Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, George Coman.


Potrivit acestuia, anul acesta vor fi plantați copaci mai mari, nu doar puieți. "Anul trecut, am plantat 13.000 de puieți de talie mică pentru a ne asigura că se prind. Acum vrem să aducem copaci mai mari, cu un diametru mai mare, pomi formați. Vor fi 6.000 de arbori de talie mare, de peste 2,5 metri", a precizat George Coman.


Astă primăvară, plantările de copaci au fost amânate tocmai pentru a fi siguri că aceștia vor supraviețui. "Din experiența anilor anteriori, am observat că este mai bine să facem plantări toamna, când se răcește. În ultimii ani, primăvara s-a scurtat și se încălzește foarte repede și riscăm să nu se prindă. Toamna însă este mai blândă și putem face plantări până spre finele lui noiembrie, chiar începutul lui decembrie", a mai spus șeful de la Spații Verzi.


Copaci noi în parcuri
În următoarea perioadă, vor fi plantați platani, tei, plopi roșii. Iar pentru parcuri au fost aleși arbori din speciile paulonia și albizia, cunoscut și sub denumire de arborele de mătase. "Vrem să completăm vegetația arboricolă din parcurile din oraș pe culoare, de aceea ne-am gândit la niște arbori mai deosebiți, cum sunt paulonia și albizia. Pentru aliniamentele stradale, vom folosi platani, tei și plopi roșii. Aceștia vor fi plantați acolo unde au fost tăiați pomii bătrâni, unde sunt probleme cu noxele sau unde au fost accidente", a completat George Coman.


Înverzirea Constanței nu se oprește însă aici și se pare că în 2016 vor fi achiziționați de cinci ori mai mulți copaci. "Am discutat cu primarul interimar despre planurile pentru anul următor și ne pro-punem să plantăm în jur de 30.000 de arbori. Urmează să vedem ce specii vom alege și unde vor fi plantați", ne-a dezvăluit șeful Serviciului de Spații Verzi.


Continuă campania de curățenie
Chiar dacă ploile au mai redus din entuziasmul constănțenilor, campania de igienizare "Curățăm Constanța noastră" continuă. "Noi ne vedem în continuare de treabă, așa cum și pe oameni îi sfătuim să curețe în jurul blocurilor, caselor, nu în zonele unde este responsabilitatea firmei de salubritate a orașului. De asemenea, îi rugăm să păstreze curățenia, pentru că sunt zone unde s-a făcut curățenie, în Parcul Tăbăcărie sau pe valea portului, unde au fost aduse din nou gunoaie, după ce noi le-am strâns. Așa cum îi rugăm să nu fure florile din intersecții, pentru că ne-am trezit cu goluri pe care a trebuit să le umplem", a mai spus George Coman.


Comentează știrea

DNA.ul a verificat vreodata afacerile astea cu flori din cateva intersectii ?
24 octombrie 2015
Mai bine puneati gazon, nu flori care dupa 3 zile se ofilesc, iar cu acei bani mareati subventia pt caldura cu 1-2 procente mai mult

Daca erau camere video, asa cum ne minte de ani buni Vagadau ca va instala, nu se mai furau florile.

Pintea
24 octombrie 2015
Consultati si specialistii

Initiativa este frumoasa insa nu vreau sa fiu carcotas insa aceste plante frumoase-crizantemele infloresc o singura data pe an in luna octombrie ,sunt pretentioase la ger .In gradina omul le acopera iarna cu plante uscate pentru a nu degera insa in strada nu au nici o sansa sa reziste la vantul si gerul specific zonei.Dupa parerea mea plantele care inforesc din mai pana in octombrie sunt craitele si muscatele curgatoare.Cel putin craitele se cultiva usor si se prind repede.Sunt rezistente la caldura trebuie udate la 2-3 zile si sunt infloresc incontinuu.Referitor la plantarile de arbori sper ca Administratia a renuntat sa mai aduca palmieri.Ajunge cat se cheltuie cu cei existenti,tot asa sa se planteze specii de pomi rezistenti la clima secetoasa si calduroasa de pe litoral..

Violeta Popa
24 octombrie 2015
copaci

Este bine ca se planteaza pomi dar eu vad ca doar se distrug. Au fost facute in vara un rand de santuri pe trotuare si acum se sapa alt rand de santuri de-a lungul Bv. Tomis iar ce este mai grav e ca se taie radacinile copacilor care nu stiu cum vor mai rezista la vara. Sunt copaci frumosi, batrani care si asa au prea putin spatiu din care sa absoarba apa pentru ca spatiile verzi dispar peste tot. Nu vede nimeni si nu ia nimeni nici o masura pentru a interzice saparea acestor santuri care distrug copacii? Nu-i pasa nimanui ca orasul Constanta devine pe zi ce trece un desert de beton si piatra cu masini parcate peste tot, cu terase care ocupa trotuarele? Mergeti la Brasov sa vedeti un oras frumos si bine administrat. Domnii liberali, PSD-ul a distrus orasul. Vrem sa vedem ca va pasa si ca faceti ceva pentru oras daca vreti voturi.

Doamna Violeta Popa si Pintea
24 octombrie 2015
Nu conteaza

Asta e pentru campania electorala.Mai bine sa ne facem poze cu aceste flori ca nu le mai vedem pana in anul 2020 sau 2032 cand se va satura Fagadau de scaunul de primar.

popey
24 octombrie 2015
continuarea risipei

Avem cele mai mari taxe si preturi din tara la utilitati si astia arunca banii pe flori care oricum ingheata intr o luna .Daca tot nu e tras nimeni la raspundere in acest oras

alin
24 octombrie 2015
Nou si special !!

Nou si special! Castigati bani din prima luna prin colaborare pe internet! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Octombrie 2010
Stire din Social : Cadeee, dă-te, bă, că cadeee…
Pagina a fost generata in 0.5293 secunde