Se mai plătește parcarea cu SMS, la Constanţa? „Este haos! Fraierii plătesc, şmecherii parchează şi pleacă”

4174

Articole de la același autor

Locurile de parcare libere sunt tot mai greu de identificat, în centrul Constanţei. Mulţi şoferi ne-au semnalat că, la orele de vârf sunt ocupate inclusiv toate locurile din parcările cu plată prin sms, deşi nu toţi plătesc taxa prin sms. De altfel, de când a fost dezbătută în instanţă legalitatea taxei de parcare, numeroşi constănţeni au rămas cu impresia că aceasta nu mai este obligatorie.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa susţin însă că plata parcării se face în continuare, fără să precizeze dacă se şi dau amenzi celor care nu o achită.

Constănţenii care au ajuns, în ultima perioadă, în zonele centrale ale municipiului au observat că mai toate locurile de parcare cu plată sunt ocupate. Lucru destul de neobişnuit în lunile trecute când ploua cu amenzi pentru cei care „uitau” să îşi achite taxa prin sms.

„De ceva timp, este din nou bătaie pe locurile de parcare. Totuşi, tind să cred că nu plătesc toţi şoferii care parchează la locurile cu plata prin sms. Eu vreau să fiu corect, plătesc întotdeauna, nu vreau să iau amendă. Însă nu îmi doresc să fiu luat de fraier şi toţi să parcheze fără să plătească, eu să fiu singurul care dă sms. Până la urmă, se plăteşte sau nu parcarea prin sms la Constanţa?”, ne-a întrebat, zilele trecute, Daniel B., pe adresa redacţiei.

Alt cetăţean s-a arătat supărat că, deşi are vinietă pentru parcare gratuită având maşină electrică, în ultima perioadă nu mai găseşte aproape niciodată loc de parcare pe bulevardul Tomis sau pe strada Mircea cel Bătrân, în zone unde îşi desfăşoară activitatea. „Nu ştiu cum se face dar, atunci când se ştia că se dau amenzi şi că Poliţia Locală vânează şoferii care nu îşi achită parcarea, locurile erau goale, iar acum nu mai găsesc niciunul liber. Chiar nu există persoane în administraţia locală care să găsească un cadru legislativ corect care să reglementeze acest lucru? Unii spun că nu se mai plăteşte deloc parcarea, alţii că plăteşte doar cine vrea. Ce se întâmplă? Este cam haos: fraierii plătesc, şmecherii parchează şi pleacă!”, ni s-a adresat Aurelian P., un alt constănţean nedumerit.

„Taxa este valabilă”

Contactaţi de redactorii „Cuget Liber”, reprezentanţii Primăriei Constanţa ne-au declarat categoric şi scurt: „Parcarea se plăteşte, conform Hotărârii de Consiliu Local din 30 iulie 2020”.

În fapt, HCL la care fac referire cei de la administraţia locală, este cea care vizează stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanţa. În luna martie 2020, instanţa a anulat Regulamentul privind parcările din municipiului Constanţa şi, odată cu el, sancţiunile pentru cei care nu plătesc taxa prin sms. Aşadar, patru luni mai târziu, Hotărârea de Consiliu Local reintroducea amenzile pentru neplata taxei. Acestea sunt cuprinse între 200 şi 600 de lei. Totuşi, reprezentanţii Primăriei Constanţa au evitat să ne spună dacă se dau sancţiuni, subliniind doar că „taxa este valabilă şi că se plăteşte conform legislaţiei în vigoare”.

În lipsa unei poziţii ferme vizavi de această problemă şi în prezenţa panourilor de informare, montate la fiecare colţ de stradă şi bulevard, Primăria Constanţa pare că funcţionează pe ideea „merge şi aşa” şi lasă la aprecierea cetăţeanului să decidă dacă plăteşte sau nu locul de parcare pe care îl ocupă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde