Concurs Se plătește impozit pentru mijloacele de transport care se înregistrează

438

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 125 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2012, se supun impozitării și mijloacele de transport cu tracțiune mecanică care se înregistrează în România.

Din categoria mijloacelor de transport care se înregistrează în România fac parte: mopedele sub 50 cmc, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, în lucrări agricole sau forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, etc.

Modalitatea de calcul al impozitului pentru aceste tipuri de mijloace de transport este identică cu cea pentru mijloacele de transport care se înmatriculează în România. În speță, pentru un moped cu capacitatea cilindrică de 45 cmc, cuantumul impozitului aferent anului 2012 este de 8 lei.

În vederea calculării impozitului aferent anului 2012, SPIT invită contribuabilii care dețin în proprietate mijloace de transport din categoria celor care se înregistrează în România să depună, până la data de 31 ianuarie 2012, la ghișeele unice ale instituției, declarația de impunere privind stabilirea impozitului pe mijloacele de transport.

Formularul tipizat poate fi descărcat de pe site-ul instituției www. spit-ct.ro, secțiunea persoane juridice – formulare tipizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1163 secunde