Secția de Balneofizioterapie, renovată după 32 de ani

1142
Secția de Balneofizioterapie, renovată după 32 de ani - balneo1-1542044100.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru constănțeni. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au declarat că, începând de săptămâna aceasta, bolnavii se pot trata, din nou, pe secția de Balneofizioterapie din cadrul Policlinicii nr. 2 Constanța. "Secția care a fost înființată în anul 1986 și nu beneficiase niciodată de investiții, a fost complet reabilitată, cu fonduri europene și de la Consiliul Județean Constanța, astfel că acum dispune de o bază de tratament ultramodernă. Prin urmare, pacienții care au nevoie de tratament într-o bază de recuperare, trebuie să știe că pot beneficia de proceduri, la cele mai înalte standarde, doar în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist", a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.

Baza de tratament este structurată pe patru nivele și dispune de cabinete pentru hidrotermoterapie (împachetări cu parafină, duș subacval, băi cu plante etc), electroterapie, aerosoloterapie, kinetoterapie adulți și copii, saună și masaj.

Totodată, aparatura aflată în dotarea centrului este de cea mai înaltă tehnologie, iar la dispoziția pacienților este o echipă medicală complexă (kinetoterapeuți, maseuri, băieșițe).

Consultațiile sunt oferite de conf. univ. dr. Camelia Ciobotaru (medic șef) și as. univ. dr. Andreea Lupu. Baza de tratament este deschisă zilnic, de luni până vineri, între orele 7.00 și 15.00.

Ca să poată beneficia de tratament, pacienții se vor prezenta la consultație cu bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist pentru recuperare/reabilitare. În baza acestuia vor beneficia de consultație și patru proceduri/ zi.

O cură de tratament presupune zece zile (40 proceduri), iar un pacient asigurat are dreptul la două cure/an. Programările și tratamentele se efectuează în limita bugetului aprobat de CJAS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5019 secunde