Sectorul agricol din Marea Britanie este în pragul colapsului!

1121
Sectorul agricol din Marea Britanie este în pragul colapsului! - untitleddesign3-1589898842.jpg

Articole recomandate

"Avem nevoie de o armată ca să strângem fructele și legumele", spune prințul Charles, chiar el fermier și cultivator, în condițiile în care sectorul agricol din Marea Britanie este în pragul colapsului. De vină, susțin specialiștii, sunt atât pandemia, cât și noua politică de imigrație a guvernului de la Londra, informează Digi24.


În ciuda tuturor avertismentelor venite de la fermieri și agronomi, guvernul condus de Boris Johnson a ignorat impactul acestor situații asupra forței de muncă din domeniul agricol. Asociațiile agricole estimează că în fiecare an este nevoie de cel puțin 80.000 de lucrători, pentru a strânge recoltele înainte de a se strica. Pe de altă parte, potrivit Sindicatului Național al Fermierilor, 99 la sută dintre lucrătorii sezonieri vin din afara Regatului Unit, adică din Uniunea Europeană, și mulți dintre ei sunt est-europeni, inclusiv români.


"În aceste vremuri de mari incertitudini, multe dintre activitățile noastre de rutină și stilul obișnuit de viață sunt sub presiune. Sectorul alimentar și agricol nu face excepție. Dacă vrem să culegem fructe și legume britanice anul acesta, avem nevoie de ajutorul unei armate de oameni. Alimentele nu apar ca prin minune, totul începe cu fermierii și cultivatorii noștri remarcabili. Dacă ultimele săptămâni ne-au dovedit ceva, este faptul că hrana este prețioasă și apreciată și nu vine de la sine", a spus prințul Charles.


"Tocmai de aceea mișcarea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial - Armata Pământului - este redescoperită prin nou creata campanie "Culege pentru Marea Britanie". În lunile următoare, va fi nevoie de multe mii de oameni pentru culegerea recoltei. Va fi dificil, dar este esențial dacă vrem să evităm ca recoltele să se strice. Recoltarea ține până în prima parte a lui august și este nevoie de oameni dedicați în mod sincer. Aud des fraza asta: "culegători care sunt statornici". Desigur, nu mă îndoiesc că munca lor este una nu tocmai atractivă, iar uneori este chiar grea, dar este și una esențială, iar în plină pandemie, voi, angajații din agricultură aveți o contribuție vitală în acest efort național. De aceea, tot ce pot face este să vă îndemn să "culegeți pentru Marea Britanie"", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7443 secunde