Semnal de alarmă lansat de medici şi asistente. “Armata în alb a rămas în prima linie a luptei cu pandemia!”

264
Semnal de alarmă lansat de medici şi asistente. “Armata în alb a rămas în prima linie a luptei cu pandemia!” - semnal-1635234342.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România transmite o scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis şi toţi parlamentarii ţării. Profesioniştii din sistemul public de sănătate susţin că au nevoie urgentă de sprijin, recunoașterea eforturilor depuse în actualele condiții și acordarea drepturilor legitime.

„În timp ce dvs. sunteți ocupați cu jocurile politice, profesioniștii din sistemul public de sănătate luptă, de unii singuri, împotriva acestei pandemii. Consecințele bâlbâielii politice sunt contrabalansate, la nivelul maxim al posibilităților, de străduințele și sacrificiile acestor oameni, aflați într-un punct critic al capacității de rezistență. Deși conducătorii politici „au dezertat”, „armata în alb” a profesioniștilor din sistemul public de sănătate a rămas în prima linie a acestei lupte, fidelă rolului ei social”, spun cei de la Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Aceştia cer parlamentarilor să conştientizeze situaţia critică în care se află angajaţii din sistemul sanitar. „În locul sprijinului pe care-l așteaptă în mod firesc de la dvs., profesioniștii din sănătate sunt tratați cu indiferență și lipsă de respect. Resursele necesare sunt deseori substituite de promisiuni deșarte. Ajutorul este înlocuit de amenințări. Capacitatea lor de dedicare acestui efort supra-omenesc este continuu subminată de disprețul pe care-l arătați față de drepturile lor legitime. Epuizării profesionale generată de pandemie i se adaugă lipsa de speranță cauzată de indiferența dvs. față de soarta acestor lucrători. Nu poate exista speranță atâta timp cât lipsește dialogul. Inconștiența Guvernului dublată de refuzul constant al Președintelui României și a Parlamentului de a discuta cu reprezentanții lucrătorilor din sănătate pentru a le descoperi adevăratele probleme, așteptările și a le auzi soluțiile, amplifică deznădejdea acestor profesioniști”, se arată în scrisoarea deschisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2757 secunde