Preparate sofisticate, din fructe de mare

Concurs Simfonia caracatiței cu mango

441

Articole de la același autor

Ați mâncat vreodată "simfonia caracatiței cu mango"? Sună tentant, deși persoanele care nu au mâncat niciodată fructe de mare și nici nu au de gând să încerce așa ceva vor strâmba din nas. Cu toate astea, rezultatul îi încântă, cel puțin din punct de vedere estetic, chiar și pe cei mai reticenți. În plus, pe lângă faptul că nu îngrașă, mâncărurile din pește și fructe de mare sunt și extrem de sănătoase. Conțin o serie de proteine ușor de digerat, vitamine, minerale și acizi grași esențiali.
Pentru simfonia caracatiței cu mango, este nevoie de o portocală, o jumătate de grefă și o jumătate de mango, dar și kiwi. Toate trebuie să fie tăiate cu măiestrie și așezate cât mai frumos pe o farfurie. Caracatița este unsă cu ulei de măsline și cu puțin unt, se condimentează cu puțină sare, piper și oregano. Urmează să fie adăugat cât mai mult suc de lămâie, după care caracatița este așezată pe grătar și stropită cu puțin vin alb. Între timp, se pregătește un sos de portocale. În zece minute caracatița este ridicată de pe grătar și așezată pe culcușul întocmit cu grijă din fructe exotice. Este adăugat sosul de portocale după care se așează cu grijă și ultimele piese de decor și… preparatul este gata. Rezultatul încântă atât sub aspectul esteticului, cât și al gustului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8164 secunde