Sistemul de alertă în caz de pandemie al OMS trebuie revizuit

209
Sistemul de alertă în caz de pandemie al OMS trebuie revizuit - gettyimages167447349-1589822704.jpg

Articole recomandate

Sistemul de alertă în caz de izbucnire a unei epidemii pe care îl folosește Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar trebui revizuit, ținând cont de faptul că unele țări au reacționat mai lent în fața pandemiei, conform concluziilor din primul raport al unei comisii independente de analiză privind modul în care OMS a acționat în cazul pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres.


Acest lucru ridică întrebarea dacă această criză globală de sănătate, ce a fost declarată de OMS, a reprezentat "un declanșator suficient de clar" pentru acțiuni la nivelul fiecărei țări în parte, conform raportului.


În raport se constată că OMS a reacționat foarte rapid în fața focarului epidemic din China și că echipa de intervenție de urgență a OMS este "suprasolicitată din cauza cererii uriașe generate de pandemie".


Această analiză a fost realizată de foști și actuali oficiali de rang înalt din domeniul sănătății din Marea Britanie, Liban, Japonia, SUA, Africa de Sud, Canada și din partea ONU. Între timp, OMS a anunțat că pregătește în mod separat lansarea unei anchete mai extinse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8682 secunde