Smântână cu vopsea, găsită de OPC în piețele constănțene

1093
1
Comisarii Protecției Consumato-rilor au efectuat, zilele acestea, mai multe controale la agenții economici care comercializează lapte și produse lactate. Ei au verificat etichetele și actele de proveniență, dar au și prelevat eșantioane din produsele respective. În urma analizelor de laborator s-a constatat că aproape jumătate din probe prezentau parametri fizico-chimici neconformi, conținutul de grăsime lactată, de proteină sau de umiditate fiind diferit de cel impus prin actele normative sau declarat de producători prin etichetare.
În județul Constanța, comisarii au descoperit produse care prezentau un miros neplăcut și neconform, aveau suprafața îngălbenită și oxidată, miros și gust de rânced, cașcaval cu pete de mucegai și smântână în vrac cu impurități la suprafață, provenite, probabil, de la vopseaua exfoliată a vitrinei frigorifice. De asemenea, numeroase produse nu respectau valoarea conținutului de proteină impus.
Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost oprite definitiv de la comercializare 400 litri lapte de consum și produse lactate improprii consumului uman, iar alte 50.000 de kg de produse au fost retrase temporar de la vânzare, până la remedierea deficiențelor. Totodată, au fost aplicate 542 de amenzi contravenționale, în valoare de 1.397.500 lei și 261 de avertismente.

Comentează știrea

l.
21 iulie 2011
tare

doamna, jumatate de kg de smantana savana si o 100 grame de aplalux. si un iaurt cu diluant

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Iulie 2011
Stire din Social : Branșament ilegal la Megalos
Pagina a fost generata in 1.4664 secunde