Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit astăzi

311
Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit astăzi - soborulsfantului-1546784888.jpg

Articole de la același autor

An de an, pe 7 ianuarie, sărbătorim Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Iisus în Iordan. Acest praznic este o zi de mare bucurie pentru creștini, iar în tradițiile populare se spune că cei care nu se veselesc astăzi vor fi triști tot anul.

"În unele zone ale țării, există obiceiul ca încă din ajunul acestei sărbători, cetele de colindători sau grupurile de gospodari să meargă să-i colinde pe cei care poartă numele de Ion. Despre el se spune că este și întemeietorul posturilor. De asemenea, Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul roadelor pământului, protectorul agricultorilor și al crescătorilor de vite, dar și al pruncilor", povestește directorul Muzeului de Artă Populară din Constanța, Maria Magiru.

v v v

Biserica a rânduit ca a doua zi după Botezul Domnului să fie cinstit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul în apele Iordanului. Sf. Ioan Botezătorul este cel mai mare Proroc al Vechiului Testament și Înaintemergător al Domnului, pentru că a anunțat venirea lui Mesia, pregătind poporul să-L întâmpine.

Astăzi, începând cu ora 8.45, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din localitatea Constanța (zona Cora), care-și serbează hramul.

După slujbă, IPS Teodosie va sfinți așezământul social "Sf. Ioan Rusul" al parohiei, unde copiii din parohie vor putea face meditații la muzică, matematică și limba engleză cu profesori pensionari, iar 100 de persoane defavorizate vor primi o masă caldă. Duminica, în acest așezământ vor fi ținute lecții de cateheză pentru tinerii parohiei.

Totodată, pe 7 ianuarie vor fi împărțite 1.000 de pachete cu mâncare persoanelor care participă la slujba de hram. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3905 secunde