Șoferii de la RATC amenință cu proteste, dacă nu primesc datoria de la Casa de Pensii

541
O delegație a sindicatelor din cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) s-a întâlnit, ieri dimineață, cu reprezentanții Casei Județene de Pensii în încercarea de a-i convinge să achite datoriile către regie, aferente legitimațiilor de călătorie eliberate beneficiarilor Legii 189/2000. "S-a tergiversat și s-au găsit fel de fel de scuze. Cred că principala scuză este lipsa banilor la buget. Dar asta nu înseamnă că nu au lovit în noi, în cei 1.300 de oameni care lucrează sub umbrela RATC, pentru că din ianuarie am fost trimiși în concedii fără plată, în concedii forțate, primele de vacanță nu ni le-am mai luat, banii de concediu i-am luat cu întârziere de 12 - 15 zile, tichetele de masă din decembrie nu le-am mai luat. Stăm pe un butoi de pulbere și s-ar putea să bubuie într-una din zilele acestea, pentru că așa nu se mai poate", a afirmat Ibram Timur, lider de sindicat RATC. El a adăugat că există posibilitatea ca sindicaliștii să organizeze proteste, dacă nu vor fi achitate datoriile.
Conducerea CJP Constanța a arătat că au fost făcute demersurile necesare pentru plata facturilor restante și se așteptă avizul Casei Naționale de Pensii în acest sens.
CJP datorează RATC-ului aproximativ 1,6 milioane de lei, bani aferenți legitimațiilor eliberate pentru foștii deținuți și strămutați în perioada octombrie - decembrie 2009.
Cât privește convenția ce trebuie încheiată pe anul în curs, echipa de control venită de la centru pentru a verifica situația a stabilit că trebuie respectate prevederile convenției-cadru. "În convenție trebuie să se stipuleze că beneficiarii vor viza legitimațiile lunar. De asemenea, în convenția pe 2010 vor fi incluși și foștii deținuți beneficiari ai Legii 118/1991, pentru care, până anul trecut, contravaloarea legitimațiilor era decontată de la bugetul local. A fost înaintată o adresă domnului Dumitru Coiciu, directorul RATC, pentru stabilirea unei întâlniri", ne-a declarat Kristina Mutiș, purtător de cuvânt CJP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8317 secunde