Șoferii de taxi, amendați pentru ținută insuficient igienizată

259
Chiar în ultimele zile ale anului 2009, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Constanța a luat la puricat taximetriștii. Au fost efectuate 27 acțiuni de control, fiind constatate abateri de la prevederile legale în vigoare la nouă dintre operatorii verificați. Aceștia au primit amenzi în valoare de 10.500 lei, iar trei firme de taxi au primit avertismente.
"Neconformitățile constatate pe timpul verificărilor s-au referit la neafișarea în mijlocul de transport cu care se presta serviciul a autori-zației de serviciu, neafișarea tarifelor practicate pentru transport persoane în regim de taxi la interior și exterior, lipsa ecusoanelor condu-cătorilor auto pentru identificare, ținuta necorespunzătoare, insuficient igienizată a șoferului de taxi și nerespectarea prevederilor Legii 349/2003 privind combaterea efectelor consumului produselor din tutun, adică șoferii fumau în autoturism în așteptarea clienților", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al CRP Constanța, comisar Rodica Mocanu.
Directorul coordonator al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului, Mihai Petre, recomandă consumatorilor atenție sporită atunci când recurg la serviciile de transport în regim de taxi. Potrivit acestuia, taxiul trebuie să ofere în exterior, prin însemne, înscrisuri, informații privind tarifele de transport aplicate, iar pe fiecare dintre portiere, taxiul trebuie să aibă afișat un ecuson pentru întreaga perioadă de valabilitate a autorizației taxi. De asemenea, pe portierele din față ale taxiului trebuie să fie aplicate în-scrisuri privind valorile tarifelor de distanță, practicate pe timp de zi și pe timp de noapte, astfel încât acestea să fie vizibile de la minimum cinci metri. În plus, taxiul trebuie să aibă afișat în interior, la loc vizibil, o listă care poate
fi consultată de consumatori, cuprinzând titularul legal al autorizației de taxi, tarifele de distanță, de pornire și de staționare. Neapărat, aparatul de taxat trebuie să fie pornit în momentul începerii cursei, iar la final șoferul trebuie să elibereze bonul fiscal cu contravaloarea cursei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Ianuarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7382 secunde