SPIT / Cum declarați extinderea, îmbunătățirea sau construirea unei clădiri

100
SPIT / Cum declarați extinderea, îmbunătățirea sau construirea unei clădiri - spittaxesiimpozite3-1377603238.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că pentru declararea construirii, extinderii sau îmbunătățirii unei clădiri sunt necesare mai multe documente.

Astfel, persoanele fizice trebuie să prezinte la SPIT, pe lângă formularul tipizat, autorizația de construire, procesul verbal de recepție a lucrărilor, memoriul justificativ, planurile și schițele, nota privind regularizarea taxei la autorizația de construire emisă de Primăria Municipiului Constanța, cărțile de identitate, precum și formularul tipizat privind declarația specială de impunere a impozitului majorat, în cazul persoanelor deținătoare a mai multor clădiri. În cazul societăților, alături toate aceste acte, și balanța de verificare a societății, aferentă lunii în care a intervenit modificarea sau modernizarea clădirii.

Declarațiile pot fi descărcate și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea persoane fizice/ juridice - "Documente declarare" - "Impozitul/taxa pe clădiri".

"Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, termenul legal pentru depunerea la ghișeele agențiilor fiscale a declarațiilor privind construirea/ extinderea/ îmbunătățirea unei clădiri este de 30 de zile de la data construirii/ extinderii/ îmbunătățirii. În cazul persoanelor fizice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 70 la 279 lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 279 la 696 lei. În cazul persoanelor juridice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 280 la 1.116 lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 1.116 la 2.784 lei", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3768 secunde