SPIT: Este obligatorie declararea înstrăinării sau achiziționării unui mijloc de transport

201
SPIT: Este obligatorie declararea înstrăinării sau achiziționării unui mijloc de transport - spit-1528791340.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța reamintește cetățenilor că obligativitatea declarării înstrăinării/dobândirii unui mijloc de transport revine ambelor părți, atât a celui care înstrăinează cât și a celui care dobândește, în termen de 30 de zile de la data încheierii transferului dreptului de proprietate.


Ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor O.G. nr. 14/2017 pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002, în termen de cinci zile lucrătoare de la înregistrare, SPIT transmite autorității competente de înmatriculare listele cu mijloacele de transport care au fost scoase din evidențele fiscale în cadrul schimbului de informații în formă dematerializată între instituții prevăzut de reglementările în materie fiscală.


"Așadar, instituția noastră recomandă cetățenilor care achiziționează mijloace de transport să transcrie transmiterea dreptului de proprietate la autoritatea competență de înmatriculare în termen de 90 de zile. Nerespectarea termenului de transcriere atrage suspendarea de drept a înmatriculării mijlocului de transport și sancționarea contravențională a noului proprietar", precizează reprezentanții SPIT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3386 secunde