Spitalele, la un pas de blocaj din cauza grevei generale

276
Spitalele, la un pas de blocaj din cauza grevei generale - nemultumiri-medici-1709230080.jpg

Articole de la același autor

Spitalele sunt la un pas de a fi blocate de o grevă generală. Medici din întreaga țară au protestat astăzi în curtea spitalelor, nemulțumiți de creșterile salariale promise de Guvern.


În peste zece unități medicale din Capitală ar urma să fie asigurate doar urgențele, amenință sindicaliștii.


”Medicii efectuează gardă plătită la jumătatea valorii orei tarifare raportate la salariul actual.
Prin urmare, ce ne-ar rămâne. Ori să demisionăm din contractul de gărzi ceea ce va fi o măsură radicală. Aceasta muncă ne uzează în așa fel încât când vom ajunge la vârsta de pensionare ne va fi greu sau poate unii din noi nu vor supraviețui”, a declarat un cadru medical, pentru Antena 3 CNN.


Din cauza orelor suplimentare pe care le fac, muți dintre aceștia spun că au zile de concediu din anii trecuți, pe care nu au apucat să le ia.


”Concediile noastre... cred că am ajuns la 60-70 de zile, pe care le iei sau nu, le pierzi... înainte se plăteau, acum nu știu de ce nu se mai plătesc”, a mărturisit un alt doctor.


Medicii spun că ei au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, iar salariile pe care le cer acum trebuiau să existe de acum câțiva ani.


”Salariile pe care le cerem noi acum trebuiau să fie în urmă cu 10 ani”, spune un alt medic nemulțumit de situația actuală.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde