Spitalul Cernavodă, amendat pentru deficiențele de sterilizare a instrumentarului medical

430
Inspectorii Direcției pentru Control în Sănătatea Publică au verificat, în perioada 26 aprilie - 5 mai, toate spitalele din județul Constanța, cu privire la modul în care sunt respectate normele de igienă, de dezinfectare și de sterilizare a instrumentarului medical. Controlul a fost impus de Ministerul Sănătății, în urma cazurilor semnalate la spitalele din București, unde două paciente au intrat în șoc septic, după ce au contractat infecții intraspitalicești după ce au fost operate.
Potrivit dr. Adrian Pavlov, au fost depistate nereguli la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la Spitalul Municipal Medgidia și la Spitalul Orășenesc Cernavodă. "La Spitalul Județean este șantier, secțiile sunt înghesuite. La Spitalul Municipal Medgidia nu există personal pentru supervizarea modului în care se face dezinfectarea. Ar trebui să existe medici epidemiologi, dar nu sunt de vină cei de la spital că nu există personal. De asemenea, nu există un spațiu corespunzător de depozitare a dezinfectanților și a aparaturii pentru dezinfectare",
ne-a declarat dr. Adrian Pavlov.
Singura unitate unde au fost aplicate amenzi este însă Spitalul Orășenesc Cernavodă. "A fost amendat cu 1.500 de lei managerul spitalului, pentru că nu se controla modul în care se făcea sterilizarea instrumentarului medical. Nu exista dezinfectant de nivel înalt și nici circuite conforme pentru transportul instrumentarului medical către și dinspre sterilizare", a mai afirmat specialistul.
Dr. Gelu Coca, managerul spi-talului, consideră că inspectorii direcției au fost îndreptăți să sancționeze unitatea. "Au avut dreptate să aplice amenda, pentru că spitalul nu a avut niciodată comisie pentru supervizarea sterilizării și spațiu propice sau autorizație de funcționare. Am înființat o nouă cameră pentru sterilizare, cu noi circuite, iar pentru supraveghere am încheiat contract cu o firmă de epidemiologie", a spus managerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Marţi, 11 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5687 secunde